Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Een prachtige afsluiter in Putte

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Op de laatste dag van de Brabantse Wal Wielerevents was de winnaar van het totaal klassement bij de Elite-Beloften al vastgesteld. Tom Vermeer had voldoende punten verzameld zodat hij het niet meer uit handen kon geven. De laatste koers van de Brabantse Wal Wielerevents door Putte werd gewonnen door Remco Schouten.

Tom Vermeer had al voor de start 56 punten voorsprong op Jasper de Laat en 62 punten op Jens van den Dool. Voor de eindoverwinning was het dus niet spannend meer, maar voor de Ronde zelf wel. Met een klein peloton van 40 renners werd het startschot gelost door wethouder Rainier Schuurbiers. Op de snelle ronde in Putte kwam al snel een kopgroep van acht renners tot stand met sterke mannen: Remco Schouten, Harry Tanfield, Jens van den Dool, Jos Koop, Tom Vermeer, Kelvin van den Dool, Joshua Ludman en Jardi Christiaan van der Lee. Zij reden iedere ronde steeds verder weg en hadden na 22 ronden 50 seconden voorsprong op een achtervolgende groep van acht renners met Thomas Verdonck, Jordi van Loon, Rylant Short, Ingmar Uydedewilligen, Max Goris, Koen van Dijke en Sjors Handgraaf. Door het warme weer werd het een slopende wedstrijd. De renners in de kopgroep werkten goed samen. Zij hadden met nog tien ronden te gaan het peloton gedubbeld. In de laatste vijf ronden ging de wedstrijd op de wagen. Tanfield en Ludman probeerden vanuit de kopgroep een gat te slaan, maar in de volgende ronde werden ze teruggepakt door Schouten en van den Dool. De kopgroep kwam weer samen en in de laatste ronde werden de messen geslepen voor de eindspurt. Een sterke Remco Schouten won voor Harry Tanfield en Jens van den Dool.

Het eindklassement van de Brabantse Wal Wielerevents werd dus gewonnen door Tom Vermeer. Tweede werd Jens van den Dool, voor Jardi Christiaan van der Lee, Max Goris, Jasper de Laat, Jordi van Loon, Kevin Reuvers, Daan van den Eijnden, Ofke Teekens en Sjors Handgraaf.

Bij de nieuwelingen en de dames wisten de winnaars al snel weg te komen. De Middelburgse Noor Dekker, winnaar bij de dames, wist zelfs het complete peloton op een ronde te zetten. Een tweede plaats ging naar Elisa Serné voor Larissa Hartog. In de categorie van de Nieuwelingen ging de overwinning naar Dennis Polfliet uit Yerseke voor Rinz van der Staal en Michiel Fulte.

De organisatie heeft dit jaar weer kunnen rekenen op een mooie vrijwilligersgroep, waardoor de wedstrijden succesvol georganiseerd konden worden. De organisatie gaat zich intern beraden om de formule van de Brabantse Wal Wielerevents voor 2024 voort te zetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief