Lise,  Martijn, Stefan, Michael, Kevin en Liam na afloop van het clubkampioenschap
Lise, Martijn, Stefan, Michael, Kevin en Liam na afloop van het clubkampioenschap Foto: TCO'78

Michael Palinckx is clubkampioen jeugd bij TCO’78

Algemeen

OSSENDRECHT - Zijn naam stond al met potlood ingevuld. Wat wil je, als de winnaar van het zilver op het NK Tafeltennis bij de jeugd nu mee doet om het clubkampioenschap bij zijn club TCO’78 in Ossendrecht? En dus kon Michael Palinckx zijn periode bij de jeugd afsluiten met de maximale winst: clubkampioen van 2023!

Aan het tafeltennistoernooi deden zes jeugdleden mee. Voor Lise was het haar allereerste wedstrijd ooit. Winst zat er niet in, maar de wedstrijdervaring heeft ze nu in the pocket. Ervaring was al wel aanwezig bij Martijn, Liam en Stefan, wat onderling een paar mooie wedstrijden opleverde. De vraag was vooral of Kevin sterk genoeg zou zijn om het zijn oudere broer Michael lastig te maken. Beiden hadden nog geen game verloren en mochten in de laatste wedstrijd bepalen wie de winnaar werd. Michael won de broerderstrijd in 3 games. Kevin mag zich Viceclubkampioen noemen. Stefan maakte het jeugdpodium compleet. Voor Michael was het zijn tweede prijs, nadat hij eerder die week ook al bij de senioren op het podium eindigde. 

De senioren speelden donderdagavond een handicaptoernooi. Iedere speler krijgt een handicap op basis van zijn sterkte. De sterkste speler start op 0 punten, de speler met de laagste rating krijgt 15 punten cadeau. Deze opzet betekent dat iedereen meteen vol aan de bak moet om de achterstand in te halen of de voorsprong vast te houden. Aan het toernooi deden liefst 13 spelers mee, verdeeld over een 6 en 7 kamp. Daarna volgden nog spannende kruisfinales, waar opvallend genoeg onze clubkampioen Michiel (handicap 0) ontbrak. Viceclubkampioen Ronny Peeters was wel bij de les en mag zich nu handicapkampioen noemen. Jimmy en Michael maakten het podium compleet!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief