Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

BeeBall zomertrainingen in volle gang bij HSV Batters

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Na zes jaar is honk- en softbalvereniging Batters weer gestart met BeeBall, een sterk vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal. Elke woensdag in de maanden juli en augustus van 18:00-19:30 uur zijn er zomertrainingen waaraan kinderen tussen de 5 en 9 jaar kunnen meedoen.

Bij de Grensfeesten in Putte op zondag 25 juni hebben leden van honk- en softbalvereniging Batters geflyerd om de zomertrainingen onder de aandacht te brengen. Er was tijd en ruimte om een praatje te maken met de mensen en met zes kinderen op de eerste zomertraining op 5 juli, is dat waarschijnlijk bevordelijk geweest. Volgens hoofdcoach Martijn is dit, met ledenwerving als een van de speerpunten in de agenda van dit jaar, het juiste moment om BeeBall aan te bieden. “We hebben veel leden tussen de 30 en 40 jaar met kinderen tussen de vijf en negen jaar die net als hun ouders de sport willen beoefenen. Tegelijkertijd is het voor de ouders een uitje om langs de lijn hun kinderen bezig te zien.” 

Grote bereidheid
Om hiermee te beginnen, is er een investering gedaan en zijn er mankrachten verzameld. Zo zijn er kleinere en lichtere knuppels en ballen aangeschaft en is er een team van zes personen gevormd die zich ontfermen over de kinderen en ze de beginselen van honkbal en softbal helpen aan te leren. Martijn en trainer Wendy stonden nog net niet te springen om daaraan te beginnen. “Onze kinderen hebben zich ook aangemeld. Maar omdat er meer dan twee mensen nodig zijn, hebben we aan spelers van het under-21 team gevraagd of zij bereid waren bij te springen. Er gingen meteen handen de lucht in”, vertelt Martijn. Volgens hem komt die combinatie van jong en oud goed van pas. “De jongste honkballers kijken meer op naar de jongens en meiden die ze op zaterdag zien spelen dan naar ons. Door het minder grote leeftijdsverschil zien zij zichzelf in hun. Ik en Wendy hebben weer meer autoriteit.”

Zomertrainingen
De eerste drie zomertrainingen zitten erop. De trainers bereiden zich voor met lesmateriaal dat is aangeleverd door de KNBSB. Oefeningen duren maximaal tien á vijftien minuten, om ervoor te zorgen dat kinderen niet afdwalen. “Wat ook goed werkt, is het visueel uitleggen van oefeningen”, zegt Wendy. “De kinderen luisteren goed en leren spelenderwijs steeds iets nieuws. Als ze een extra vaardigheid onder de knie krijgen zie je de sprankeling in hun ogen. Beeballers hebben een voorsprong op kinderen die op latere leeftijd beginnen”, aldus Martijn. Na vijf trainingen te hebben deelgenomen, kan iemand tegen een kleine democratische prijs verder trainen. Dit om de kosten te kunnen dekken en het zo laagdremprelig mogelijk te houden. Bij het spelen van competitie wordt bij kinderen t/m zeven jaar vier tegen vier of vijf tegen vijf gespeeld en bij kinderen t/m negen jaar zes tegen zes t/m negen tegen negen. “We zijn er nog niet over uit of we gaan deelnemen aan competitie. Wedstrijden kunnen er sowieso gespeeld worden. We werken goed samen met softbal- en beeballclub Chicaboo’s uit Stabroek en met honk- en softbalclub Wizards of Boz uit Bergen op Zoom”, is Wendy positief. Na drie trainingen staat de teller al op elf aanmeldingen. De kinderen komen uit Putte, Stabroek, Hoevenen en Ekeren. “Tegen alle kinderen die twijfelen wil ik zeggen: kom de stoerste sport van de hele wereld beoefenen”, aldus Martijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief