Afbeelding
Foto: MFC De Biezen

Biljartvereniging De Biezen viert 30-jarig bestaan

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Biljartvereniging MFC De Biezen is al 30 jaar een begrip in Putte. Reden genoeg voor het bestuur om daar bij stil te staan. Leden en hun partners kwamen zaterdag 26 augustus bijeen in multifunctioneel centrum De Biezen om deze mijlpaal te vieren.

DOOR ROLAND PIJNEN

Het 25-jarig bestaan en andere jubileumjaren heeft biljartvereniging MFC De Biezen aan zich voorbij laten gaan. “We stonden er simpelweg niet bij stil. Omdat een groot deel vanaf de beginjaren lid is en niet het eeuwige leven heeft, besloten we dit jubileum wél te vieren. Als we tot een volgend jubileum wachten met dat te doen, zijn we ons doel voorbijgestreefd”, legt penningmeester Wout den Daas uit.

Stikgezellig

Alle aanwezigen werden om 16.00 uur welkom geheten. Tegen een betaling van 25 euro kon er tot 22.00 uur onbeperkt gedronken worden en werd er gebarbecued, verzorgd door Philippe, de zoon van een lid. DJ Patrick, zelf lid, zorgde voor de muzikale omlijsting. “De avond is tot 00.00 uur doorgelopen. Het was fijn om in een andere setting, op een ontspannen en gezellige manier, met elkaar te praten en met de partners kennis te maken. De mensen die ik sprak hadden het vreselijk naar hun zin”, aldus Wout, die spreekt van een goede opkomst. “Van de 55 leden was meer dan de helft van de partij. Inclusief partners waren er in totaal 62 mensen bij het jubileumfeest.“ Om voor het eerst een dag als deze te organiseren vergde de nodige voorbereidingen. “Wat meehielp is dat we een actief bestuur hebben. Iedereen is bereid hun schouders eronder te zetten als dat nodig is”, vertelt Wout vol trots.

Niet altijd makkelijk

In de afgelopen 30 jaar is er veel gebeurd. De eerste tien jaar werd gebiljart aan de Antwerpsestraat in café De Seefhoek. In 2014 ging de vereniging, toen De Seefhoek genaamd, samen met biljartvereniging Het Witte Paard. “In al die tijd hebben we enorme groei doorgemaakt en zijn we een gezonde vereniging geworden, door te kijken naar oplossingen en zuinig te zijn op onze materialen. Op deze manier kunnen we zeker nog wat jaartjes door.” Wel hopen ze op een uitbouw van het Putse thuishonk. “Een derde biljart is geen overbodige luxe.”[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief