Finn D'Hondt, jeugd 1 .
Finn D'Hondt, jeugd 1 . Foto: Patrick van Loon

Prima seizoenstart voor 1e jeugdteam van Hotak’68

Algemeen

HOOGERHEIDE - De jeugdspelers van Hotak’68 hebben de vakantie goed verteerd. In de 4e Klasse A werd vrij makkelijk ODT 2 op de pijnbank gelegd met een 8-2 zege. Finn D’Hondt won 3 enkelspelen en liet bij vlagen zien dat de trainingsuren zijn vruchten beginnen af te werpen. Thimo van Oers en Tijmen Janvier wonnen keurig 2 partijen en het dubbel werd een prooi voor de gebroeders van Oers, Tom en Thimo..

In de Hoofdklasse A bij de senioren ging het 1e team voortvarend van start. Mede-degradatiekandidaat Smash’76 1 uit Sint Annaland werd met 8-2 opzij geschoven. Gert Gosselink ( 3 ), Roald Vos ( 2 ), Edwin Kommers ( 2 ) en het duo Roald/Edwin verdeelden mooi de binnengehaalde punten.

Hotak 2 speelde in de 2e Klasse A een pittige partij tegen Arnemuiden 4 , uitslag 5-5 . Dennis Overbeeke en Peter van Oevelen wonnen ieder 2 enkelspelen en samen het dubbelspel.

TT Goes 3 bleek voor het 3e een maatje te groot in hun 1e wedstrijd van het seizoen in de 3e Klasse B , 2-8 nederlaag. Linley Steenbak was goed voor de 2 Hoogerheidense punten.

In de 4e Klasse C verraste Hotak 4 met een knappe 6-4 overwinning tegen noorderbuur Het Markiezaat 9 uit Bergen op Zoom. Zowel Kees Overbeeke als Jacqueline Ritzen wonnen 2 enkelspelen. Cees de Leeuw pakte ook een punt mee en het koningskoppel Cees/Kees won vrij eenvoudig hun dubbel. 

Na eerder deze week gelijk te hebben gespeeld won het 4e keurig met 7-3 tegen Belcrum 12 uit Breda.

Hierdoor gaan ze voorlopig aan de leiding in de 5e Klasse C. Alfons Govers won 3 partijen en het dubbel met Kees Adriaanse. Kees Adriaanse zelf pakte nog 2 overwinningen in het enkelspel mee en ook Mark Alberti kon weer een zege toevoegen aan zijn palmares.

Het 6e begon stroef aan de competitie in de 7e Klasse B. Tegen TT Goes 3 gingen ze met 2-8 kopje onder.

Rob Boeijkens en Jantine Burgers-Schoonen haalden de 2 punten binnen.

Resultaten NK

Vorige week werd het Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor D t/m F-spelers. Namens Hotak’68 hadden 4 Hotakkers zich ingeschreven. Op zaterdag speelden Edwin Kommers en Roald Vos bij de D-spelers. Helaas overleefde Edwin niet zijn poule. Roald reikte in de enkelklasse tot de kwartfinale. Samen bereikten de mannen van het 1e team ook de kwartfinale in de dubbelklasse. Ook op zondag werden er ook mooie resultaten behaald. Zowel Jeroen Kivits als Linley Steenbak kwam ver in het schema. Bij de B-spelers bereikte Jeroen de kwartfinale. Linley presteerde hetzelfde bij F-spelers. Mooie resultaten van de heren, een goede voorbereiding voor de start van de najaarscompetitie.

Zin om te tafeltennissen?

Heb je interesse om te komen tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter, prestatief of recreatief, je bent van harte welkom tijdens één van de Hotak’68-trainingen. Raadpleeg de website: www.hotak68.nl, mail of bel de secretaris Adriënne Suijkerbuijk: hotak68@ziggo.nl voor meer informatie. Je mag 4 keer gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief