Deelnemers Table Stars
Deelnemers Table Stars Foto: Adriënne Suijkerbuijk

Finale jeugd Table Stars bij Hotak’68 in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op zondag 10 december wordt bij Hotak’68 in MFC Kloosterhof de finale gespeeld van de Table Stars duo tafeltenniscompetitie. Deze competitie is speciaal voor de beginnende jeugdleden die tafeltennissen. De competitie wordt in het voor- en najaar gespeeld. Elke seizoen worden er vier ronden gespeeld bij verschillende verenigingen in de regio West.

De jeugdleden starten de ochtend om 10.00 uur met een gezamenlijke warming-up. Na de opwarming wordt de wedstrijden gespeeld. In teams van 2 wordt er tegen een ander team gespeeld. Geprobeerd wordt om elke ronde een andere tegenstander te treffen. Elke speler speelt 2 enkelspelen en samen sluiten ze af met een dubbel. Op deze manier leren de beginnende tafeltennissers hoe het spelen en tellen van wedstrijden gaat. Het is een wedstrijdvorm zonder enige druk of verwachting en een mooie opstap voor de “echte” tafeltenniscompetitie. Een aantal spelers nemen ook al deel aan de jeugdcompetitie in de afdeling ZuidWest. Voor elke gespeelde (gewonnen) wedstrijd kunnen punten verdiend worden, deze worden verrekend in de Elo-rating. Deze rating mag voor beginnende spelers niet hoger zijn dan 300.

Eindspel

Na de wedstrijden wordt de ochtend afgesloten met een leuk eindspel. Dit is altijd een ware sportieve strijd om de winst. Bij deze finale worden na het eindspel de medailles uitgereikt aan de beste 3 meisjes en de beste 3 jongens. Een mooie afsluiting van vier leuke sportieve tafeltennisochtenden met veel blije spelers en begeleiders. Vanuit Hotak’68 doen er ook een aantal deelnemers mee. Toeschouwers zijn van harte welkom. De start is om 10.00 uur en rond 12.30 uur sluiten ze de Table Stars finale af.

Heb je zin om zelf te komen tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter, prestatief of recreatief, je bent van harte welkom tijdens één van de Hotak’68-trainingen. Raadpleeg de website www.hotak68.nl, mail of bel de secretaris Adriënne Suijkerbuijk: hotak68@ziggo.nl voor meer informatie. Je mag 4 keer gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief