Afbeelding
Foto: 112 Markiezaten

Wederom storing bij BASF met verhoogde fakkelactiviteit

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Vandaag is rond 21.30 uur BASF Antwerpen opnieuw gestart met fakkelen als gevolg van een installatiestoring. Dat meldt het chemieconcern op de website.

Na de storing van maandag 27 november had BASF op 1 december de Cracker-installatie weer terug kunnen opstarten. De dagen daarna kon er dan nog een lichte fakkelactiviteit worden waargenomen met mogelijk beperkte geluidsoverlast. BASF bood hiervoor al excuses aan, maar nu is er volgens de website opnieuw een installatiestoring. Hoe lang het fakkelen dit keer gaat duren is niet bekend. 

Deze week besteedt de Woensdrechtse Bode in de papieren krant aandacht aan het fakkelen door BASF en waarom het concern dit soms moet doen. Het was eigenlijk de bedoeling dit artikel pas woensdag ook online te plaatsen, maar als gevolg van de nieuwe storing, plaatsen we dit artikel nog deze avond ter informatie over waarom er soms gefakkeld moet worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief