Hotak'68-jeugdleden: Duuk, Finn, Cobi, Thimo, Evan en Tuur
Hotak'68-jeugdleden: Duuk, Finn, Cobi, Thimo, Evan en Tuur Foto: Patrick van Loon

Hotak-jeugd valt in de prijzen bij finale Table Stars

Algemeen

HOOGERHEIDE - Afgelopen zondag werd de finale gespeeld bij Hotak’68 van de Table Stars finale. In totaal deden 23 jeugdspelers mee van 4 verschillende verenigingen. Veel ouders en begeleiders waren aanwezig en het leidde tot een mooi podium voor de (hoofdrol)spelers van deze sportieve tafeltennisdag.

Namens Hotak’68 speelden Finn d’Hondt, Thimo van Oers, Evan Konings, Tuur van der Poel en Cobi en Duuk Jansen. Na een gezamenlijke warming-up werden de wedstrijden gespeeld. Als afsluiting werd het krantenspel gespeeld. Dit is altijd een sportieve strijd om de winst. Finn en Thimo wonnen als team met 5-0 van Vice Versa’51 uit Oudenbosch. Ook Tuur en Cobi wisten al hun wedstrijden in winst (5-0) om te zetten. Evan en Duuk speelden in een groep met 3 teams. Zowel met TCO’78 en Vice Versa’51 deelden ze de punten, eindstand 2-2.

Na het eindspel werden de medailles uitgereikt aan de beste spelers bij de meisjes en jongens. Finn wist al zijn gespeelde wedstrijden te winnen en behaalde een mooie gouden medaille. Thimo van Oers werd knap 3e en ontving een bronzen medaille. Als afsluiting liepen alle spelers en speelsters een ereronde langs alle ouders en begeleiders. Een leuke afsluiting van weer een mooi Table Stars seizoen.

Op de website www.hotak68.nl staan alle foto’s van deze leuke en sportieve tafeltennisochtend.

Beslissingswedstrijd

Senioren 5 speelde afgelopen wedstrijd de beslissingswedstrijd voor behoud in de 5e klasse. Door als 5e te eindigen in de eindstand van de najaarscompetitie was een pd-wedstrijd noodzakelijk om behoud veilig te stellen. Tegenstander was, nummer 2 uit een 6e klasse poule, de Pin Pongers 2 uit Wouwse Plantage. De wedstrijd werd gespeeld in Breda bij Belcrum. Alfons Govers opende de wedstrijd met een mooie 3-0 overwinning tegen Schijven. Toon van Loon zette de stand op 2-0 door te winnen met 3-0 van Verhoeven. Mark Alberti sleepte er een 5e game uit tegen Rosenboom. Helaas verloor hij deze partij. De dubbel ging naar de tegenstander met 3-0. Na de dubbel verloor Toon en pakte Alfons de winst tegen Rosenboom. Stand 3-3.

Na een 2-0 versprong verloor Mark 2 games tegen Verhoeven, in de beslissende 5e game pakte hij wel de winst. Het werd 4-4 door verlies van Toon en 15-15 in games!!! Mark verloor van Schijven met 1-3. Aan Alfons de opdracht op te winnen met 3-0. Hij pakte een 2-0 voorsprong en verloor de 3e, maar wist wel te winnen. Eindstand 5-5, gamestand 19-19, punten: 341-346. Vijf punten te kort. Hoe klein kan het verschil zijn na 10 wedstrijden, 38 games en 687 punten?

INTERESSE OM TE TAFELTENNISSEN?

Heb je zin om te komen tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter, prestatief of recreatief, je bent van harte welkom tijdens één van de Hotak’68-trainingen. Raadpleeg de website: www.hotak68.nl, mail of bel de secretaris Adriënne Suijkerbuijk: hotak68@ziggo.nl voor meer informatie. Je mag 4 keer gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden.[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief