Ze hebben er zin in!
Ze hebben er zin in! Foto: Mandy

Een mooi weekend voor Kobe en de andere Zilvermeeuwtjes

Algemeen

WOENSDRECHT - Voor Kobe waren het twee mooie zwemdagen dit weekend. Hij mocht deelnemen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven en zwom zijn twee favoriete afstanden. Op beide afstanden, de 100 en 200m schoolslag verbeterde hij zijn persoonlijke tijd. Geen podiumplaats, maar hij was er wel bij!

Zondagmiddag 10 december was er een heel ander soort wedstrijd. Zo vond in Breda in zwembad De Wisselaar het 3e deel van het KNZB Miniorencircuit plaats. Voor 6 jonge Zilvermeeuwtjes was dit een hele spannende middag. Je zult maar voor het eerst je 50m vlinderslag en 100m vrije slag moeten zwemmen. Ook dat rugcrawl-keerpunt blijft moeilijk. Door middel van deze wedstrijdjes wordt ervaring opgedaan, zodat de zwemmertjes steeds verder kunnen. Ook deze ronde leverde weer een aantal leermomentjes op, maar tevens 5 nieuwe tijden en 6 persoonlijke verbeteringen. Als kers op de taart nog 3 medailles voor de Zilvermeeuw, te weten 1 keer goud en 2 keer zilver. Het was weer een mooie en leerzame, maar zeker ook een gezellige middag voor deze 6 Zilvermeeuwtjes met hun begeleiding.

Het einde van 2023 nadert, zo ook voor de trainingen en de wedstrijden. Echter, tijdens de eindejaarsstop tussen Kerst en Oud- en Nieuw vertrekken nog een 11- tal Zilvermeeuwen met begeleiding naar Maastricht. Daar vindt op 28, 29 en 30 december de jaarlijkse Swimmeet plaats. Dit is een mooi driedaags zwemevenement, waarin zo goed als alle slagen en afstanden gezwommen kunnen worden.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl of kijk eens op www.zvdezilvermeeuw.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief