Het Bronven in Kortenhoeff, een natuurgebied met een variatie aan terreintypen
Het Bronven in Kortenhoeff, een natuurgebied met een variatie aan terreintypen Foto: Marike de Haan

Ontdek al wandelend natuurgebied Kortenhoeff

Algemeen

HOOGERHEIDE - Onze eigen omgeving heeft zoveel te bieden en te ontdekken en dus kun je op zondag 18 februari wandelen met natuurgids Marike de Haan in Kortenhoeff, een compact gebied met een grote variatie aan natuur.

Het gebied Kortenhoeff is ongeveer 100 ha groot en is vanaf 1980 in beheer bij Staatsbosbeheer. Kortenhoeff maakt deel uit van het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het gebied kent veel terreintypen: stuifduinen, natte heide, vennen en bosgedeeltes. Vanaf 1982 vindt begrazing in het gebied plaats, eerst met IJslandse pony’s en geiten en tegenwoordig met schapen. Er komen vrij veel vogels in Kortenhoeff voor en ook diverse amfibiesoorten. Tijdens de wandeling wordt gekeken hoe het gebied er deze winter uitziet. Zijn de eerste signalen van de naderende lente al zichtbaar? Hoe liggen de vennen erbij?

Praktische informatie

De excursie is op zondag 18 februari en start om14.00 uur op de parkeerplaats van camping Familyland, Groene Papegaai 19 in Hoogerheide. Omstreeks 16.00 uur zijn de deelnemers terug op de parkeerplaats. Deelname is gratis. Tip: wandelschoenen en een verrekijker zijn handig om mee te nemen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief