Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Op naar een gezamenlijk nieuw avontuur in Hoogerwaard

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Voor de bewoners die verhuizen naar Hoogerwaard is het een spannende tijd, maar voor het personeel is dat natuurlijk niet anders.

Sinds 2002 werkt Debbie Woudts uit Hoogerheide bij tanteLouise. “Ik werk nu nog op Mariahove, op de afdeling complex pg (psychisch-geriatrisch). Het gaat dan om mensen met dementie die net nog wat extra begeleiding nodig hebben. We leven met het team en de bewoners al echt naar de verhuizing toe. De bewoners kijken uit naar een fris nieuw huis, met appartementen met eigen sanitair. We verhuizen ook echt met zijn allen, maar er komen ook nieuwe bewoners en collega’s bij. Zo krijg je nieuwe inzichten, terwijl vertrouwde gezichten blijven, dat is erg belangrijk voor de bewoners. Er zal wel wat tijd overheen gaan voordat we gesetteld zijn met zijn allen. Maar voor de bewoners wordt het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt: een verhuisbedrijf huist alle spullen over en daarna volgen de bewoners, zodat ze direct tussen hun eigen spulletjes zijn.”

In de leer op een nieuwe locatie

Voor leerling helpende Johanna de Koninck is de verhuizing al net zo spannend. Sinds september volgt zij de interne opleiding bij tanteLouise. “Ik werk nu op Mariahove, vind het werk fantastisch. Verhuizen is voor mij gemakkelijk, ik woon om de hoek bij Hoogerwaard. Maar het is toch ook wel heel spannend, je moet toch allemaal wennen aan een nieuwe plek.” Johanna gaat werken op de leerloft op Hoogerwaard, waar ze als collega in opleiding alle facetten van de zorg zal leren kennen. “Ik zal als helpende ingezet worden, maar als ik deze opleiding in september afrond, wil ik verder leren voor verzorgende IG. Ik heb de smaak te pakken.”

In de Woensdrechtse Bode van deze week staat een special over de nieuwe locatie van tanteLouise in Hoogerheide, Hoogerwaard. Dit is één van de artikelen uit deze special.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief