Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Mevrouw Borgs-Pijnen verhuist van Heideduin naar Hoogerwaard: “Ik ben al vaker verhuisd, maar ik wen altijd gauw”

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - In Heideduin woont mevrouw Joke Borgs-Pijnen al tweeënhalf jaar naar tevredenheid. Geboren in Bergen op Zoom en opgegroeid in Hoogerheide, heeft ze heel wat jaren in Hoogerheide doorgebracht. Voordat ze naar Heideduin verhuisde, woonde ze zo’n elf jaar met haar man in Goes, maar na zijn overlijden verhuisde ze terug naar Hoogerheide en nu gaat ze deze week van Heideduin naar Hoogerwaard.

“Het is altijd even wennen op een nieuwe plek, maar ik wen gauw. Ik ben dan ook al vaker verhuisd.” Mevrouw Borgs-Pijnen heeft al een kijkje genomen op Hoogerwaard. “Ik ben naar de kijkdag geweest. Ik vind het een mooi gebouw. Ik ken de omgeving ook wel. Het appartement is ook erg mooi, met een lekker warme vloer en een ruime badkamer.” Ingepakt heeft ze nog niet, maar er is wel al gekeken naar wat mee kan naar de nieuwe locatie. “De twee fauteuils gaan mee en ook het dressoir. Die komt onder de kast met de tv te staan. Op het dressoir staat nu nog de televisie, maar die hangt straks aan de muur. Dan komt er op het dressoir weer plek voor fotootjes en spulletjes en mijn grote schemerlamp.” Waar ze ook naar uitkijkt is de ruime woonkamer die straks met acht bewoners gedeeld zal worden. “Terug aan de tafel met zijn allen, dat vind ik leuk. Dan kun je bijvoorbeeld met allemaal eten. Nu eet ik in de ochtend en in de avond vaak op de eigen kamer.” Meer gezelligheid, dat is wel een beetje wat mevrouw Borgs-Pijnen verwacht. “Maar ik ga er ook graag op uit, maak ook vaak even een rondje richting het dorp. Dat wil ik straks ook blijven doen.”

Mantelzorgers verhuizen ook mee

Volgens dochter Laura Deelen, mantelzorger voor mevrouw Borgs-Pijnen en tevens vrijwilliger bij tanteLouise, worden de bewoners en mantelzorgers goed voorbereid op de verhuizing. “Als mantelzorger hebben we voorlichtingsavonden gehad, over wat de bedoeling is met de verhuizing. Het doel is om de bewoners zo min mogelijk last te laten hebben van de verhuizing. Dus op de dag dat alles wordt verhuisd, doen we allerlei leuke activiteiten met ze, van bingo tot een beautymiddag, omdat ze dan niet meer naar hun eigen kamer terug kunnen. Maar in Hoogerwaard wacht dan een prachtig appartement. Het is een mooie plaats en door acht bewoners in een woning, is het ook kleinschaliger, terwijl er ook de mogelijkheid is om samen te zijn in bijvoorbeeld de brasserie. Het wordt echt prettig gemaakt in deze toch wel laatste levensfase.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief