Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Politie

‘Brandbom’ tegen twee huizen gegooid: Politie onderzoekt mogelijk verband

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT - De recherche is een onderzoek gestart naar meerdere brandbomaanslagen die hebben plaatsgevonden. Afgelopen nacht zijn brandbommen afgegaan in Bergen op Zoom en Ossendrecht. In Bergen op Zoom is er geen schade gemeld, maar de woning aan de Pottenbergen in Ossendrecht is flink beschadigd.

Om 0.45 uur ontving de politie op vrijdagnacht een melding van een brandbom bij een woning aan de Pottenbergen in Ossendrecht. Zowel de politie, brandweer als eenheid van de Koninklijke Marechaussee zijn ter plaatse gegaan. Bij aankomst was het vuur reeds gedoofd door de bewoonster met behulp van een emmertje water, maar de geur van benzine was nog duidelijk waarneembaar. De brandbom heeft schade veroorzaakt aan de voordeur en zorgde voor zwart geblakerde muren en ramen.

Om 01.15 uur kwam er opnieuw een melding binnen bij de meldkamer over een brandbom, ditmaal in Bergen op Zoom aan het Narcissenveld. Hierbij is echter geen schade ontstaan. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen beide incidenten.

Verdachte
Na het afsteken van de brandbom in Ossendrecht heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld. Uit camerabeelden blijkt dat ten minste één persoon, gekleed in het donker en voorzien van een bivakmuts, betrokken was bij het incident. De verdachte rende na het plaatsen van de brandbom in Ossendrecht in de richting van de Schapendreef. De politie doet een oproep aan getuigen of mensen met informatie over mogelijk motief om contact op te nemen met de recherche in Bergen op Zoom via 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem, onder vermelding van zaaknummer 2024046604.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief