Afbeelding
Foto: Politie

Een 26-jarige Amsterdammer aangehouden in Hoogerheide op verdenking van dealen

Door: Michel Claessens Politie

Hoogerheide -  Een 26-jarige Amsterdammer is vrijdagmiddag is in Hoogerheide aangehouden voor het dealen van drugs. Bij de actie vonden agenten verschillende envelopjes cocaïne en brokjes hasj. Ook had de verdachte bijna 1600 euro in zijn bezit. 

Toen surveillerende agenten vrijdagmiddag, bij de garageboxen in de Suijkerbuijkstraat in Hoogerheide, een auto met een Belgisch kenteken controleerde omdat de chauffeur van deze auto er een nogal ‘sportieve’ rijstijl op na hield. Verklaarde de automobilist dat hij een afspraak had om drugs te kopen.

Een ogenblik later kwam er een andere auto de straat inrijden. De bestuurder van deze auto schrok zichtbaar van de aanwezigheid van de politie en maakte aanstalten om weg te rijden. De man kreeg echter een stopteken van de agenten en voldeed hieraan. Agenten controleerden vervolgens de papieren van de auto en die bleek gehuurd te zijn. Toen de agenten de uitlevering van alle aanwezige drugs vorderden verklaarde de bestuurder niets bij zich te hebben.

De bestuurder ging er vervolgens ineens vandoor. De agenten renden achter hem aan en zagen hem tijdens zijn vlucht iets weggooien. De man was de straat nog niet uit toen hij door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die in de buurt waren, staande werd gehouden. Op de plaats waar de agenten hadden gezien dat de verdachte iets had weggegooid, werd een zakje met verschillende envelopjes cocaïne en brokjes hasj aangetroffen. De man had ook nog een geldbedrag van bijna 1600 euro in zijn bezit. 

 Al deze bevindingen samen maakte dat de agenten de man konden aanmerken als verdachte van drugshandel. De verdachte, een 26-jarige Amsterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar legde hij een verklaring af. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is ’s avonds weer in vrijheid gesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief