Thalita de Jong komt als eerste over de streep
Thalita de Jong komt als eerste over de streep Foto: Leon Verbraeke

Volop strijd in de 1ste Brabantse Wal Wielerevents

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Wielerwedstrijden organiseren zonder Corona maatregelen gaat weer als vanouds. De organisatie van de Brabantse Wal Wielerevents had afgelopen 2 jaar de wedstrijden door kunnen laten gaan onder restricties van de Corona maatregelingen. Dit was een hele uitdaging. Maar toen was het ook gelukt met medewerking van de Gemeente Woensdrecht.

Op de eerste wedstrijddag waren categorie  de nieuwelingen en de elite/beloften nagenoeg volgeboekt. Bij de elite/beloften dames viel het aantal dames aan het vertrek wat tegen. Er was flinke strijd geleverd in de straten van Woensdrecht. De renners lieten spannende wedstrijden zien.

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours  een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. De eerste schermutseling kwamen van Lars Quaedvlieg en Jesse Raas. Zij kregen weinig ruimte van het peloton en werd na een aantal ronden weer ingerekend. Vervolgens probeerde Pim Hackmann het spel op de wagen te krijgen. Maar de klim op de Rijzendeweg was toch zwaar om alleen vooruit te blijven. Na half koers ontstond er een kopgroep van 2 renners: Etienne van Empel en Luuk van Gestel. Zij kregen enige ruimte en werden achtervolgt door een groep van 5 renners: Tjeu Bakermans, Bas van Belle, Sam Gademan, Pim Hackmann en Pieter Verhoeven. Deze 2 groepen kwamen samen en de finale kon beginnen. De sterkste papieren van de kopgroep had Etienne van Empel. In de finale was Bakermans de eerste aanvaller. Hij werd achtervolgt door Gademan, van Belle en van Empel. Zij sloegen een mooi gat op de overige renners. Van Empel wachtte de eindsprint niet af en reed 2 kilometer voor de meet, op de Rijzendeweg, weg bij zijn drie overgebleven medekoplopers. Van Empel won dan ook met overmacht de elite/beloften wedstrijd. De spurt de voor de 2de plaats werd gewonnen door Bas van Belle voor Sam Gademan en Tjeu Bakermans.

Bij de elite/beloften vrouwen pakte Thalita de Jong haar derde overwinning van dit jaar. Een dag eerder kwam zij ook als eerste over de finish in Oud Vossemeer. In Woensdrecht won zij de spurt voor Anneke Dijkstra en Mareille Meijering.

Uitslag elite-beloften heren: 1. Etienne van Empel; 2. Bas van Belle; 3. Sam Gademan; 4. Tjeu Bakermans; 5. Pim Hackmann; 6. Pieter Verhoeven; 7. Roan Konings; 8. Tijs van den Bemt; 9. Sven Pijnenburg; 10. Jens van den Dool

Uitslag elite-beloften vrouwen: 1. Thalita de Jong; 2. Anneke Dijkstra; 3. Mareille Meijering; 4. Loes Adegeest; 5. Elisa Serne; 6. Nienke Wasmus; 7. Celine van Houtum; 8. Femke de Vries; 9. Emma Boogaard; 10. Rose Kloese.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief