De harmonie tijdens de vorige editie van het winterconcert
De harmonie tijdens de vorige editie van het winterconcert Foto: muziekvereniging de Scheldezonen

Winterconcert de Scheldezonen met klassiek tintje

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE – Voor de vierde keer organiseert harmonie de Scheldezonen een winterconcert met een klassiek tintje! Orkest en dirigent zijn ongelooflijk blij om na twee corona-winters dit jaar eindelijk weer haar winterconcert te kunnen geven.

Volgens Judith van Boven, sinds januari 2017 dirigent bij de harmonie, bestaat de harmonie uit ruim dertig muzikanten. “De harmonie is een onderdeel van de Rooms-Katholieke muziekvereniging De Scheldezonen in Hoogerheide. Ook de slagwerkgroep Drums and More is onderdeel van de vereniging. Jaarlijks is er een aantal terugkerende concerten van het harmonieorkest. Het Winterconcert is er één van, met dit jaar de derde editie. In de zomer is er al jarenlang het Brabantse Wal Midzomer Concert, dit jaar op 8 juli. In tegenstelling tot het Winterconcert is het Midzomer Concert luchtiger van aard. We werken dan bijvoorbeeld samen met de band Leo and the Crickets, maar ook weleens met een koor, een zanger of zangeres of een dansgroep.”

Samenspel

Het Winterconcert is vooral een samenspel tussen de ongeveer dertig muzikanten van de harmonie. “Wel is er al sinds het eerste Winterconcert steeds een solist afkomstig uit de eigen gelederen. Na ieder Winterconcert mogen de solisten het stokje doorgeven aan iemand anders binnen het orkest.” Op die manier zijn voor deze editie hoboiste Andrea de Baat en euphoniumspeelsters Wies Joosen en Monique Wierckx-Joosen als solist gekozen. Andrea zal de veelzijdigheid van de hobo laten horen in ‘White light’ van componist Philip Sparke. Wies en Monique kruipen in de huid van John Denver en Placido Domingo met hun uitvoering van Perhaps Love.

Klassiekers

Het programma voor het Winterconcert bestaat natuurlijk uit veel meer nummers. Liefhebbers van licht klassieke muziek komen deze middag zeker aan hun trekken. Maar er staat ook filmmuziek op het programma. Niet alleen de blazers van het orkest, maar ook de slagwerkers hebben hun handen vol tijdens het concert, en toch zeker in een werk als African Symphony. Al met al wordt een afwisselend en veelzijdig repertoire gepresenteerd.

Informatie

Het Winterconcert is op zondag 12 februari om 14.00 uur in de theaterzaal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. De toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief