Afbeelding
Foto: David Castelijn

Bouwproject Tantes van Gogh in volle gang

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Het heeft wat voeten in aarde gekost, maar het bouwproject Tantes van Van Gogh is inmiddels in volle gang. Projectontwikkelaar David Castelijn vertelt dat hij in 2015 begon met de plannen voor dit project. 

‘Ik had destijds het idee om hier een complex te ontwikkelen dat aansloot op het uiterlijk van het Van Gogh-huis. In samenspraak met de stichting Van Gogh is toen echter besloten om voor het historische uiterlijk van de Markt 25 te gaan. Renovatie van het oude pand bleek niet mogelijk vanwege de slechte conditie van het pand. Ook bleek dat het gebouw nauwelijks meer authentiek te noemen was, omdat het in het verleden vaak is verbouwd. Daarom is in overleg voor gekozen om te herbouwen in de oorspronkelijke stijl uit de tijd van Van Gogh.’ Op die manier wil Castelijn bijdragen aan het historische uiterlijk van dit stukje Zundert.

De werkzaamheden zijn in mei begonnen met de sloop van de bestaande panden. De authentieke zijmuur blijft bewaard en zal worden geïntegreerd in het nieuwe gebouw ter herinnering aan de Zundertse periode van Van Gogh. Aan de Elisabethlaan komt een tweede, moderner complex dat aansluit op de voorkant. Het project trekt een hoop aandacht, er staan dan ook dagelijks Zundertenaren te kijken naar bouw-acitiviteiten. In totaal worden 19 appartementen gerealiseerd, waar volgens Castelijn veel animo voor was. ‘We hebben helaas mensen die er ook graag wilden wonen, teleur moeten stellen.’ Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief