Afbeelding
Foto: Sandra Smits

In startblokken voor Bavoloop Trailrun

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Trailrunning, hardlopen over doorgaans onverharde paden, is op is dit moment helemaal in. Voor Stichting Bavoloop Rijsbergen reden om de schouders onder een nieuw sportevenement te zetten: de Bavoloop Trailrun. Komende zondag is de primeur.

Vanaf het startpunt bij de familie Bastiaansen aan de Hellegatweg 10, waar ook de finish is, kunnen verschillende afstanden worden gelopen: de 4 km (die door de Vloeiweide gaat), de 9 km (die de Vloeiweide en de Kogelvanger in Etten-Leur aandoet), de 16 km (langs Vloeiweide, Kogelvanger, Turfvaart en Bijloop) en de 24 km (langs Vloeiweide, Kogelvanger, Turfvaert en Panhoeve). Naast deze routes, welke in samenwerking met Brabants Landschap zijn uitgestippeld, is er voor de jongere deelnemers een jeugdloop van 1,2 km. Volgens voorzitter René van Overveld zijn er aan de verschillende afstanden geen prijzen verbonden. “Het draait bij de Trailrun niet om het wedstrijdelement, zoals dat wel het geval is bij de Bavoloop. Bij de Trailrun lopen de deelnemers puur voor zichzelf en om onderweg te genieten van de mooie natuur. De enige ‘beloning’ die de deelnemers ontvangen is de bij de inschrijving inbegrepen versnapering na afloop.”

Surf voor meer informatie naar www.bavoloop.nl. Inschrijven kan hier.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief