Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Mannen proberen beeld ‘Corsomeisje’ in Zundert te stelen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De politie ontving zondagavond omstreeks 23.20 uur een melding dat drie mannen een poging deden om het beeld van het ‘Corsomeisje’ op de Markt in Zundert te stelen. Het ‘Corsomeisje’, dat op een betonnen sokkel staat, viel hierbij om en raakte beschadigd. De politie was snel ter plaatse maar helaas waren de daders al gevlogen.

Een van de wijkagenten van Zundert, die samen dienst deed met de jeugdagent van Zundert, zag enige tijd later in Etten-Leur een busje rijden dat voldeed aan de beschrijving van het weggereden voertuig in Zundert. Dit voertuig ging er als een haas vandoor. Nadat het voertuig stopte, vluchtten drie mannen te voet. De politie wist twee van hen echter aan te houden. Zij werden vervolgens vastgezet in het cellencomplex in Breda.

Later in de nacht zagen agenten het voornoemde busje opnieuw rijden. Na controle bleek het voertuig te worden bestuurd door de derde man die eerder wist te ontkomen. Hij reed ook nog eens onder invloed van verdovende middelen. Na bloedonderzoek op het bureau werd ook hij vervolgens ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de poging diefstal en vernieling van het ‘Corsomeisje’ in Zundert. Wat de mannen van plan waren met het beeld, is nog onduidelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief