Riet Verwijmeren-van Hees viert haar 40-jarig jubileum bij zangkoor Sursum Corda.
Riet Verwijmeren-van Hees viert haar 40-jarig jubileum bij zangkoor Sursum Corda. Foto:Charles Luijten

Gregoriusmedaille voor Riet Verwijmeren-van Hees

Door: Addo Sprangers Algemeen

WERNHOUT - Aansluitend op de eucharistieviering in de Wernhoutse parochiekerk O. L. Vrouw Van Altijd Durende Bijstand deed zich zaterdag iets bijzonders voor. Riet Verwijmeren-van Hees werd vanwege haar 40-jarig jubileum in de bloemetjes gezet.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Binnen het zangkoor Sursum Corda dat voorbije zaterdag de Heilige Mis muzikaal opluisterde viel wat te vieren, in het bijzonder voor één van haar koorleden. Het betreft Riet Verwijmeren-van Hees die op haar 39ste in 1982 lid werd van hiervoor genoemd koor waarvan Piet Verhoeven reeds 35 jaar dirigent is. In 1999 werd Riet Verwijmeren bestuurslid van het koor en vervulde zij lange tijd de rol van penningmeester.

Schatbewaarder

Vanwege haar 40-jarig jubileum werd zij zaterdag, toegesproken door voorzitter To Roovers, in de bloemetjes gezet. “U had een jong gezin toen er nog jubileumdiensten, uitvaarten, trouwerijen en wekelijkse kerkdiensten waren. U miste er zelden één van. U bent een zuinig en nauwkeurig schatbewaarder van ons koor en we zijn dan ook erg blij met jou,” aldus To Roovers.

Sint Ceciliafeest

Het koor vierde het voorbije weekeinde ook het zogeheten Sint Ceciliafeest, waarvan de naamgever Sint Cecilia is, de patrones van de muziek en muzikanten. “Een mooie gelegenheid om u te onderscheiden met de Gregoriusmedaille voor al uw inzet de afgelopen veertig jaar,” sprak pastoor Hans van Geel de jubilaresse toe. Daarop galmde een groots applaus door de kerk. In café Van T werd na de huldiging in het bijzijn van haar eigen familie gezamenlijk het glas geheven op de jubilaresse, tot groot genoegen van de nog zeer vitale Riet Verwijmeren-van Hees.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief