Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Betaalbare huurwoningen staan voorop bij prestatieafspraken

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Huurdersvereniging Zundert, woningcorporatie Thuisvester en de Gemeente Zundert hebben dinsdag de jaarlijkse prestatieafspraken voor sociale huurwoningen ondertekend. In deze afspraken staan opnieuw betaalbare huurwoningen centraal. Ook zijn er afspraken gemaakt over de duurzaamheid en huisvesting van speciale doelgroepen.

In het Rijksprogramma ‘Een (t)huis voor iedereen’ staat als doel dat elke gemeente er naar streeft om in 2030een woningvoorraad te hebben waarvan dertig procent bestaat uiy sociale huurwoningen. Het percentage sociale huurwoningen bedraagt op dit moment in de gemeente Zundert dertien. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het landelijk streven voor meer balans, moet in Zundert een aanzienlijke groei van de sociale huurportefeuille plaatsvinden. De partijen werken daarom aan een meer divers aanbod van woonoplossingen in Zundert, met een goede verdeling tussen koop- en huurwoningen en aandacht voor speciale doelgroepen, zoals statushouders.

Bevorderen saamhorigheid

Naast een fijne woning wordt er ingezet op de verbinding met de wijk en de buren. Thuisvester en de gemeente gaan vaker de wijk in. Er komt een groen project in Rijsbergen, waarbij inwoners elkaar beter leren kennen. Hiernaast worden er twee keer per jaar opschoondagen gehouden.

Verduurzaming

De energiecrisis en inflatie zorgen voor extra financiële druk bij mensen. Huurdersvereniging Zundert en woningcorporatie Thuisvester willen betalingsproblemen en schulden bij huurders voorkomen. Dit doen zij onder andere door samen te werken met energiecoaches en het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Ook krijgen subsidies voor energiebesparing extra aandacht. Thuisvester vervolt de reeds ingezette koers om haar woningvoorraad verder te verduurzamen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief