Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Acht personen op eerste hulp Amphia tijdens jaarwisseling

Door: Redactie Algemeen

ZUNDERT / BREDA - Op de spoedeisende hulp (SEH) van het Amphia Ziekenhuis zijn rondom de jaarwisseling acht personen opgenomen. Vier van hen hadden vuurwerkgerelateerd letsel en nog eens vier werden behandeld wegens alcoholvergiftiging. 

Tijdens de eerste jaarwisseling na corona, dus zonder vuurwerkverbod, zijn op de SEH van het Amphia acht personen opgenomen. Vier van hen hadden letsel aan het gelaat en de ogen dat veroorzaakt werd door vuurwerk. De andere vier werden opgenomen met een alcoholvergiftiging. Bij de naast het ziekenhuis gelegen Huisartsenpost kwamen 15 mensen binnen met kleiner vuurwerkgerelateerd letsel. Deze mensen hoefden niet door te worden gestuurd naar het ziekenhuis voor behandeling. 

Het ziekenhuis geeft aan dat het aantal personen met letsel gerelateerd aan oudjaar op de SEH deze jaarwisseling gelijk was aan de vorige jaarwisseling. Ook toen werden acht patiënten opgenomen, maar niemand met vuurwerkletsel.

Ondanks dat het aantal oud en nieuw-gerelateerde patiënten beperkt is gebleven, heeft de SEH wel een drukke dienst achter de rug vanwege andere spoedeisende zorg, zo meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief