Eva Brouwer, Robin Kustermans en Ilse Janssen staan straks voor het eerst op het podium van De Koutershof.
Eva Brouwer, Robin Kustermans en Ilse Janssen staan straks voor het eerst op het podium van De Koutershof. Foto: Jack Mathijssen

Debutanten zien uit naar de Bonte Avond

Door: Jack Mathijssen Algemeen

RIJSBERGEN - De Bonte Avond komt eraan. Negen voorstellingen lang (van 3 t/m 5 februari en 7 t/m 12 februari) kan er straks in De Koutershof in Rijsbergen genoten worden van cabaret van de bovenste plank.  De Bonte Avond kent weer verschillende nieuwe Rijsbergse gezichten. Dit keer bestijgen Robin Kustermans, Eva Brouwer en Ilse Janssen voor het eerst het podium van De Koutershof. 

Alle drie hebben ze geen podiumervaring, en is het allemaal erg wennen. “We krijgen gelukkig veel ondersteuning. Door er voor elkaar te zijn, worden veel zorgen weggenomen. We geven elkaar veel vertrouwen en dat zorgt ervoor dat je snel en lekker in je rol zit. Mijn rol in de Bonte Avond ? Zeg maar dat het varieert van dier tot bandlid. Het moet allemaal natuurlijk geheim blijven,” aldus Robin. Het drietal werd gevraagd door Bart, Paul en Rob, oftewel ‘de Raad van Commissarissen” van de Bonte Avond. Tegen Eva werd gezegd: “Het wordt tijd om uit je comfortzone te stappen’. “Iedere keer als ik kwam kijken, had ik het idee: ‘Dat wil ik ook wel’. Ik heb uiteenlopende rollen. De ene keer ben ik een echte diva en de andere keer een Resbaargse Aop. Ik stond echt verbaasd om te zien hoeveel mensen er nodig zijn voor een Bonte Avond. Als publiek zie je en weet je dat niet.” Ook Ilse heeft er veel zin in: “Ik had nog nooit op het podium gestaan. Het vraagt wel erg veel van de deelnemers. Twee keer in de week repeteren en thuis veel oefenen. Je kruipt immers in de huid van een ander en dat is in het begin erg moeilijk, zeker als je dat nooit gedaan hebt. Je zult me herkennen in de rol van juffrouw of als influencer. Maar meer verklappen we niet. Kom zelf maar kijken.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief