Afbeelding
Foto: Sandra Smits

Geen Klûnmiddag, maar wel Halfvastenfeestje in ‘t Aopelaand

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Hij stond prachtig aangekondigd: de Klûnmiddag in ’t Aopelaand komende zondag tijdens Halfvasten. In al haar enthousiasme was de organisatie echter één belangrijk ding vergeten: het aanvragen van een vergunning voor het evenement bij de Gemeente Zundert. En dus is er voor zondag een streep gezet door de Klûnmiddag. Wèl wordt er ‘gewoon’ een feestje gebouwd.

“Helaas hebben we iets over het hoofd gezien tijdens de organisatie van de Klûnmiddag in het Aopelaand,” zo melden de uitbaters van de kroegen De Kwinkslag, Marktzicht, The Jolly Jester, Ut Krisje en Het Kaffee.” Voor dit evenement hadden we een vergunning moeten aanvragen bij de Gemeente Zundert, maar dat zijn we helaas vergeten. De gemeente krijgt het niet meer voor elkaar om dit te bekijken voor aanstaande zondag, dus gaan we het even in een ander vaatje gieten.”

Wat niet en wel mag

Volgens de organiserende cafés mogen de Klûnkaarten niet worden gebruikt en mogen ook de Aopenspeldjes niet worden uitgedeeld. Die worden voor volgend jaar in de kast gelegd. Wie al een Klûnkaart heeft aangeschaft, kan deze terug inleveren. Bij voorkeur in het café waar de Klûnkaart is aangeschaft. Om zondag toch een feestje te kunnen bouwen, mogen gelukkig een heleboel andere dingen wel. De organisatie heeft ze even op een rijtje geset: je favoriete carnavalspakske aantrekken, je vrienden, vriendinnen, buren, familieleden, collega’s en sportmaatjes meenemen, nog één keer luisteren naar de carnavalshits van 2023, genieten van het enthousiasme en de muzikaliteit van de Rijsbergse blaaskapellen, samen een polonaise lopen, proosten met een vers getapt pilsje of schrobbelertje en genieten van fijne mensen om je heen. “Dus gaan we zondag niet klûnen maar wel lekker samen feesten in de cafés,”zo laat de organisatie weten. “Excuses voor dit ongemak en heel graag tot zondag! Alaaf!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief