Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Asbest gevonden: parkeerterrein locatie De Roskam langer dicht

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Op de locatie van het voormalige hotel De Roskam aan de Molenstraat in Zundert verrijst het nieuwbouwproject De Roskam. Bij de werkzaamheden op het parkeerterrein aldaar is asbest aangetroffen. Dit betekent dat het sinds 22 februari reeds afgesloten parkeerterrein langer dicht zal blijven.

Dat meldt de Gemeente Zundert in een brief aan omwonenden. Vanwege de gevonden asbest neemt de aannemer maatregelen zodat er voor omwonenden geen gevaar ontstaat voor de gezondheid. Wel betekent dit dat de werkzaamheden langer gaan duren. Hierdoor blijft het parkeerterrein langer afgesloten voor al het verkeer. Wanneer de aannemer de werkzaamheden precies afrondt, is nog niet bekend. Het streven is eind juli. Volgens de Gemeente Zundert echter kan dit uitlopen tot in het najaar.

Parkeeroverlast

De sluiting van het parkeerterrein heeft de voorbije weken overigens geleid tot veel signalen over parkeeroverlast in de Molenstraat. In de brief aan de omwonenden kondigt de Gemeente Zundert aan maatregelen te nemen om deze overlast aan te pakken. Bezoekers zullen worden geïnformeerd over alternatieve parkeerlocaties. Tegen foutparkeerders zal worden gehandhaafd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief