Artist's impression woningen Somnium Real Estate.
Artist's impression woningen Somnium Real Estate. Afbeelding: Omni Architecten

Veel belangstelling voor nieuwbouwplan Hoefakkers in Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Voor wie graag in Rijsbergen wil wonen, biedt zich via het nieuwbouwplan Hoefakkers een unieke kans aan. Vanaf zaterdag komt er via Van Hassel Makelaars een twaalftal twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaand geschakelde woningen in de verkoop.

Het plan Hoefakkers is een uniek plan. Twee partijen hebben namelijk hun krachten gebundeld om, aan de westkant van Rijsbergen, tussen de Hoefstraat en de Pannenhoefsebaan, in totaal 24 nieuwe woningen te realiseren. Twaalf bouwkavels zijn onlangs verkocht vanuit de ontwikkelmaatschappij Ruimte voor Ruimte, welke zich namens de Provincie Noord-Brabant bezighoudt met maatschappelijke doelen als woningbouwplannen. De projectmatige woningen worden ontwikkeld door Somnium Real Estate uit Rijsbergen. In het plan is ruimte voor verschillende typen woningen, waardoor het plan aantrekkelijk is voor verschillende doelgroepen. Aan de noordkant van het plan bevinden zich twee royale vrijstaand geschakelde woningen aan alle zijden voorzien van een ruime tuin. Het grootste gedeelte van het plan bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen die in twee typen voorkomen. De hoeken van het plan worden gevormd door twee levensloopbestendige woningen.

Veel belangstelling

Het plan Hoefakkers heeft alle ingrediënten in zich om een aangename leefomgeving te worden. Een plek waar het dorp en het buitengebied samenkomen, met alle voorzieningen van het centrum dichtbij en middenin het landelijke karakter van de omliggende akkerlanden. Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. De interesse voor het plan Hoefakkers is groot. “Voor de bouwkavels hadden zich al veertig gegadigden ingeschreven, waardoor deze twaalf kavels inmiddels zijn verkocht,” weet Femke de Rooy van Van Hassel Makelaars te vertellen. “Het geeft aan dat er veel belangstelling is om in Rijsbergen te komen wonen.” Wie een kavel heeft weten te bemachtigen, kan straks zelf aan de slag met architect, aannemer en vergunningen. De bouw van de door Somnium Real Estate ontwikkelde woningen wordt verzorgd door bouwbedrijf Maas-Jacobs uit Zundert. Naar verwachting kan aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 worden gestart met de bouw van deze woningen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief