Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Na Zundert heeft nu ook Rijsbergen een Fitroute

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Na Zundert beschikt nu ook Rijsbergen over een heuse Fitroute: een 2,4 km lange route met dertien verschillende beweegoefeningen. De Fitroute is met straattegels aangegeven en is, voor jong én oud, dagelijks toegankelijk. Wethouder Twan Zopfi (portefeuillehouder Sociaal Domein) gaf woensdag het startsein voor de eerste wandeling over de Fitroute in Rijsbergen

Bij woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen, een locatie van zorgaanbieder Avoord, staat het routebord van de Fitroute. Dit bord werd woensdagmiddag feestelijk onthuld. Daarna werd het startsein gegeven voor de eerste officiële wandeling. Onder begeleiding van Buurtsportcoach Zundert deden alle aanwezigen eerst een warming-up. De fitroute loopt van het Rijserf, richting de Sint Bavostraat, naar Koutershof, de Kerkakkerstraat, en via Het Boske terug naar het Rijserf.

Bewegen

 “Het is belangrijk om gezond en fit te zijn en ook te blijven,” aldus wethouder Twan Zopfi. “De afgelopen jaren hebben ons dat weer eens duidelijk gemaakt. Bewegen en oefeningen doen, helpen onze gezondheid vooruit. Daarom zoeken we naar makkelijke manieren om te bewegen in onze gemeente. Een Fitroute is zo’n manier. Het is altijd open. Er zijn oefeningen voor iedereen. Het kost niets. Ik hoop dat de Fitroute in Rijsbergen veel gebruikt gaat worden.”

Lokaal Sportakkoord

De Fitroute is een initiatief van lokale partijen uit de gemeente Zundert. Avoord, Buurtsportcoach Zundert, Fysiotherapie De Weerijs, Het Warm Hart, KBO Rijsbergen, Kober Kinderopvang, Thebe, Vrouwen van Nu Rijsbergen en de Gemeente Zundert hebben de Fitroute samen bedacht en uitgevoerd. De Fitroute komt voort uit het in september 2020 bekrachtigde Lokaal Sportakkoord, dat is geschreven door in totaal 23 organisaties, waaronder sport- en beweegaanbieders, onderwijs, kinderopvang en zorg- en welzijnsorganisaties. Samen kwamen zij tot elf initiatieven om jong en oud in beweging te krijgen. Die initiatieven vormen het Lokaal Sportakkoord. Eén van die initiatieven was Samen Bewegen door Jong en Oud, gericht op fitroutes en beweegactiviteiten voor peuters en senioren. 

Routeboekje

De Fitroute Rijsbergen is de tweede fitroute in de gemeente Zundert. In Zundert ligt de andere Fitroute die in mei 2021 van start is gegaan. Het routeboekje van de Fitroute is te vinden op www.fitroute.nl. Bij woonzorgcentrum Rijserf en in gemeenschapshuis Koutershof kunnen belangstellenden een boekje ophalen om de route te lopen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief