Afbeelding
Foto: Jack Mathijssen

Zonovergoten einde van succesvolle avondvierdaagse

Door: Jack Mathijssen Algemeen

ZUNDERT - Bijna 600 kinderen, ouders en ouderen hebben vrijdagavond de avondvierdaagse van Zundert voltooid. De vierdaagse werd ook dit jaar georganiseerd door medewerkers van Het Stokperdje en Atletiekvereniging DJA. 

Ook dit jaar had Cilia Mathijssen weer vier mooie tochten uitgezet. Eerst verkent ze de route, om deze daarna achter de computer met afstandsmeter.nl te voltooien. “Vorig jaar had ik de tochten langs de beken laten lopen, maar toen was het gras nog niet gemaaid. Dit jaar doe ik het anders, dacht ik, helaas was nu het gras wel gemaaid, maar was het te laat om nog te veranderen. Dit jaar koos ik voor een tocht langs de tuinderijen van Zundert”, aldus Cilia die samen met Patty Vergauwen een deel van de organisatie draagt. 

Lang was er geen avondvierdaagse in Zundert, maar acht jaar geleden nam Patty het initiatief weer om als Het Stokperdje samen met DJA de vierdaagse nieuw leven in te blazen. Dit jaar is de zesde keer, omdat men door Corona twee keer moest overslaan. Wethouder Twan Zopfi hing de medailles om bij de arriverende lopers en loopsters: “Het is een feest om hier zoveel blije gezichten te zien. Corona is gelukkig achter de rug, en het is van belang om in beweging te blijven.” 

De Annaschool had dit jaar met 157 kinderen de meeste deelnemers. Voor hen de grote wisselbokaal. Zuster Adelberta Voermans was met haar 96 jaar de oudste deelnemer en Bo Roks de jongste. Bij de 10 kilometer was Milo Gommers de jongste en Jos Jochems de oudste.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief