Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Weerbericht Zundert: ‘Droog, zonnig en gematigd warm’

Door: Nico Koevoets Algemeen

ZUNDERT - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor de komende dagen.

Algemene luchtdrukverdeling

Hogedrukgebieden maken voorlopig de dienst uit. Er ligt een krachtige hogedrukzone van de oostelijke Atlantische Oceaan via de Britse eilanden naar het zuiden van Scandinavië. En deze zone is dermate sterk, dat we tot eind volgende week geen grote veranderingen zullen zien. De windrichting zal bepalen hoe warm of koel het zal aanvoelen.

Het weer voor de komende dagen
Woensdag 31 mei 2023

De wind wordt wat meer duidelijk noordoost en iets minder sterk. Gemiddeld 3 tot 4 Beaufort. Het is zonnig en droog en het kwik loopt uit naar ongeveer 22 graden.

Donderdag 1 juni 2023

De eerste zomermaand op de kalender en het is opnieuw droog en meest zonnig. In de loop van de dag passeert wel een heel zwak koufront. Dat brengt tijdelijk meer wolkenvelden. De wind gaat draaien van noordoost naar noord en blijft matig. De piekjes tot 50 km/u komen terug. Dat betekent wat frisser weer met maxima tot 19 graden.

Vrijdag 2 juni 2023
De wind zwakt af naar gemiddeld 3 Beaufort en wordt noordoost. Het is na een start met wolkenvelden droog en zonnig. De temperatuur loopt iets verder uit naar 20 graden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief