Wethouder Twan Zopfi  bij de eindstreep om te assisteren bij het omhangen van de medailles bij de arriverende deelnemers.
Wethouder Twan Zopfi bij de eindstreep om te assisteren bij het omhangen van de medailles bij de arriverende deelnemers. Foto: Jack Mathijssen

Meedoen aan Zundertse Avond4Daagse ‘om efkes te schooven’

Door: Jack Mathijssen Algemeen

ZUNDERT - Als uw verslaggever tijdens de Zundertse Avond4Daagse met zijn fiets voorbijrijdt om foto’s van de lopers te maken, ziet hij alleen maar blije gezichten. Bij de dierenweide met Alpaca’s treft hij Lieke, Axel, Nikki en Lieke die deel nemen aan de vijf kilometer om ‘efkes te schooven’. 

Ze hebben volop plezier met z’n viertjes. Samen hebben ze zich ingeschreven met de schoolklas, en zijn in totaal met twaalf kinderen. Bij de eindstreep staat wethouder Twan Zopfi om te assisteren bij het omhangen van de medailles bij de arriverende deelnemers: “Het is een feest om hier zoveel blije gezichten te zien. Corona is gelukkig achter de rug, en het is van belang om in beweging te blijven.” Natuurlijk zijn er ook enkele bijzondere prestaties te verdelen. Een grote wisselbeker is er voor de Annaschool: die heeft dit jaar met 157 kinderen de meeste deelnemers. Zuster Adelberta Voermans, geduwd in haar rolstoel met familieleden, is met haar 96 jaar de oudste deelnemer bij de vijf kilometer en de dappere Bo Roks de jongste. Bij de tien kilometer is Milo Gommers de jongste en Jos Jochems de oudste. De Avond4Daagse kan als succesvol in de boeken. Deelname kostte ook dit jaar vijf euro voor vier dagen wandelplezier. Halverwege de tocht was er natuurlijk iets drinken, een AH-appel en voor de kinderen een klein snoepje. Ook was er gelegenheid om de toilet te gebruiken. Alleen voor wie daadwerkelijk vier dagen had meegelopen, was er een mooie medaille. Het evenement wordt dan ook niet voor niets een VIERdaagse genoemd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief