De Zundertse Bode wordt inmiddels in bijna alle wijken door vaste bezorger bezorgd.
De Zundertse Bode wordt inmiddels in bijna alle wijken door vaste bezorger bezorgd. Foto: Weekblad de Bode

Succesvolle start Stichting Samen Onderweg

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Sinds 1 mei heeft Stichting Samen Onderweg de bezorging van de Zundertse Bode overgenomen. Na slechts drie weken werven wordt in bijna alle wijken bezorgd door een vaste bezorger. Dit is een groot succes voor de Stichting Samen Onderweg en de gemeente Zundert.

De gemeente Zundert heeft 54 bezorgwijken, maar voordat de Stichting Samen onderweg de bezorging overnam, werd in meer dan de helft van deze wijken niet bezorgd door een vaste bezorger. Eind april startte de stichting met het werven van bezorgers in de gemeente Zundert onder verenigingen en inwoners. In de eerste week van mei ging de bezorging over naar de stichting en heeft het personeel van Uitgeverij de Bode de krant zelf bezorgd in de wijken en buurten waar geen vaste bezorger was. In de wijken waar nog geen vaste bezorger voor was, werd bij iedereen een flyer bezorgd.

Vaste bezorger

Na slechts vier weken werven wordt in bijna alle wijken bezorgd door een vaste bezorger. Dit is een groot succes voor de Stichting Samen Onderweg en de gemeente Zundert. Circa vijftig Zundertse bezorgers verdienen nu een leuk zakcentje, van wie een aantal het bedrag doneert aan een lokaal goed doel, een lokale vereniging of buurtschap.

Gemeenschap

Uitgeverij de Bode is zeer tevreden met het resultaat. Directeur Monique Elst laat weten: “Het is geweldig om te zien hoe de gemeenschap samenwerkt om de bezorging van de Zundertse Bode te verbeteren. Dankzij de inzet van de Stichting Samen Onderweg en de vele bezorgers kunnen we nu zeggen dat in vrijwel alle wijken wordt bezorgd door een vaste bezorger. Dit is een mooie stap vooruit voor de kwaliteit van de Bode en door de donaties ook voor de Zundertse gemeenschap.”

Aanmelden

Ook Stichting Samen Onderweg is blij met het resultaat. “We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan het verbeteren van de bezorging van de Zundertse Bode. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor de gemeenschap en dat we samen kunnen werken aan een betere leefomgeving.” Er zijn nog twee wijken waar een bezorger voor wordt gezocht: de Groene Kamers in Rijsbergen en de Achtmaalseweg vanuit Zundert. Aanmelden kan via stichtingsamenonderweg.nl/vrijwilliger of door een e-mail te sturen aan info@stichtingsamenonderweg.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief