Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Buurtpreventie Zundert houdt bijeenkomsten in Zundert en Wernhout

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Wijkagent, boa en Buurtpreventie Zundert willen met inwoners in gesprek over de veiligheidsproblemen in hun buurt of wijk. Hiertoe worden binnenkort in Zundert en in Wernhout zogeheten clusteravonden gehouden.

Buurtpreventie Zundert is een nieuwe weg ingeslagen, en wil door het organiseren van clusterbijeenkomsten contact leggen tussen inwoners, wijkagent en boa. Het doel is om meer helderheid te krijgen met welke problemen onze bewoners op het gebied van veiligheid geconfronteerd worden. “Helaas blijkt het zo te zijn dat er meerdere problemen spelen onder de Zundertse bevolking welke niet worden gemeld of aangekaart,” aldus Buurtpreventie Zundert. “Vaak met als reden en de gedachte dat men verwacht dat er toch niets mee zal worden gedaan. Als problemen niet kenbaar worden gemaakt bij betreffende instanties, kunnen we met zekerheid stellen dat ze niet worden opgelost. Dus in deze ligt de bal bij u als bewoner van Zundert om de eerste stap te zetten. Om u in de gelegenheid te stellen uw zorgen en problemen op het gebied van veiligheid en criminaliteit kenbaar te maken organiseert Buurtpreventie samen met de politie en de Gemeente Zundert clusteravonden waarbij u als bewoner alle gelegenheid krijgt om uw zorgen, ideeën en of problemen met uw wijkagent of boa te delen. Gezamenlijk zullen we dan bekijken of, en hoe een en ander kan worden opgelost.”

Terugkoppeling

Buurtpreventie Zundert meldt een oplossing niet altijd te kunnen garanderen, maar terugkoppeling wel. De clusteravonden worden verdeeld over de kerkdorpen: Achtmaal, Klein Zundert, Wernhout, Rijsbergen en Zundert. De bedoeling is dat er twee keer per jaar voor ieder kerkdorp een clusteravond wordt gehouden, waar bewoners hun zorgen met politie, boa en Buurtpreventie Zundert kunnen delen. “Het is onze bedoeling op deze wijze de afstand tussen u als bewoner en de instanties zo klein mogelijk te maken, zodat een eventuele drempel voor het aankaarten van problemen en aandachtspunten op het gebied van veiligheid wordt weggenomen,” laat Buurtpreventie Zundert weten

Planning

Er staan reeds twee clusteravonden op de planning: op dinsdag 6 juni om 20.30 uur in de kantine van Sporthal Onder de Mast in Zundert m.m.v. wijkagent Mitchel Veregghen en op dinsdag 13 juni om 19.30 uur in gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout m.m.v. wijkagent Marten Bullema.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief