Afbeelding
Foto: Jan Stads P4P

Twan Zopfi stapt op als wethouder van de gemeente Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT- Twan Zopfi heeft bij de gemeenteraad zijn ontslag ingediend als wethouder voor de gemeente Zundert. Als reden geeft hij aan dat de door hem in nieuwe samenwerkingsverbanden gestoken energie niet heeft geleid tot een situatie die hij nodig heeft om de rol en taak als wethouder met plezier en energie in te vullen. Zopfi blijft tot 1 juli aan het werk, en neemt daarna afscheid.

Twan Zopfi startte in het voorjaar van 2018 als wethouder voor het CDA, in welke hoedanigheid hij zich met name heeft ingezet op de portefeuilles in het sociaal domein, zorg, sport en onderwijs. In zijn werk als wethouder stond juist samenwerking met elkaar altijd hoog in het vaandel. De Gemeente Zundert betreurt het vertrek van Twan Zopfi enorm. “We gaan in hem een ervaren en betrokken wethouder missen,” aldus burgemeester Joyce Vermue“Wij wensen hem alle goeds voor de toekomst. Zijn drijfveer om samenwerking centraal te stellen, is een motivatie om hier in te blijven investeren en bovenal om samen mooie resultaten voor onze gemeenschap te boeken.” Het is nu aan het CDA hoe zij vanaf 1 juli het wethouderschap wil gaan invullen.

Sleutelwoord

In zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad licht Twan Zopfi zijn besluit toe. “In 2014 begon ik aan een compleet nieuw avontuur. Vanuit betrokkenheid en met ideeën voor de gemeente Zundert, wilde ik mij als raadslid inzetten voor de gemeenschap,”schrijft hij. “Mijn persoonlijke opdracht was om de kloof tussen politiek bestuur en inwoners te helpen verkleinen. Na vier jaar raadslidmaatschap kreeg ik in 2018 de kans om deze zelfde opdracht vanuit het wethouderschap vorm te geven. Mijn heilige overtuiging is dat deze kloof het best verkleind wordt door samenwerkingen aan te gaan. Samenwerking tussen fracties in de gemeenteraad, tussen raad en college, tussen de organisatie gemeente Zundert en inwoners/bedrijven/organisaties. Samenwerking is voor mij altijd het sleutelwoord en een drijfveer geweest.”

Reflectie

Hij vervolgt: “De afgelopen maanden is op veel vlakken energie gestoken in de nieuwe samenwerking. Dit heeft echter niet geleid tot een situatie die ik nodig heb om de rol en taak als wethouder met plezier en energie in te vullen. Dit heeft bij mij tot reflectie geleid. Op het moment dat het werkplezier, niet voldoende tegenwicht meer biedt aan de schaduwzijden die elk werk met zich meebrengt, moet je keuzes maken. Voor mij is dat moment aangebroken. Na veel piekeren en met een steen in mijn maag, bied ik u daarom mijn ontslag aan. Wet- en regelgeving bieden de mogelijkheid per direct mijn taken neer te leggen. Echter wegen continuïteit van bestuur en de prettige relatie met de fractie van CDA voor mij zwaar. Ik blijf tot 1 juli aanstaande het wethouderschap invullen om een goede afronding te verzorgen en het CDA de gelegenheid te geven om een passende oplossing te vinden.”

Gemeenschapszin

Twan Zopfi eindigt zijn brief met een woord van dank richting inwoners, organisaties en bedrijven in Zundert, waarmee hij naar eigen zeggen al die jaren heeft mogen werken ‘met de intentie om het goede voor ons allen te doen’. “Ik ben overtuigd van de kracht van de gemeenschapszin in Zundert,” besluit hij. “Het verenigingsleven, de wil en bereidheid om zich voor de maatschappij in te zetten, creativiteit en oplossend vermogen, zorgen voor een ongekende daadkracht. Ze vormen de hoeksteen van de Zundertse samenleving. Via andere wegen zal ik, ook in de toekomst, daaraan bij blijven dragen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief