Afbeelding
Foto: José Nuijts

‘De Sint Fabriek’ in Zundert gezellig en druk

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De Sint heeft het weer druk. Door weer en wind gaat hij. Gelukkig heeft hij zaterdag samen met zijn Pieten Nederland weer weten te bereiken. En gelijk de dag erna bracht de Sint een bezoek aan Zundert.

De regelpiet zag de regenbuien in Nederland en heeft snel een alternatief vervoersmiddel geregeld voor de Sint. Hoog en droog in een truck. Wel hoopt Sinterklaas dat hij volgend jaar weer in een fijn open auto de kinderen van Zundert kan begroten.

Hij was blij dat de verkeersregelaars deze grote truck veilig door Zundert konden begeleiden. Het was een gezellige intocht met veel kinderen langs de kant van de weg. Onder muzikale begeleiding van Harmonie Nut en Vermaak kwam Sinterklaas bij De Sint Fabriek aan. Daar opende Sinterklaas samen met burgemeester Vermue en kinderburgemeester Liv de Backer De Sint Fabriek door enkele doeken te onthullen en het traditionele lintje door te knippen.

Na de opening konden de mensen een kijkje nemen in De Sint Fabriek. De Pieten hadden het weer druk met alle voorbereidingen voor pakjesavond. Pepernoten bakken, pakjes inpakken, kleurplaten uitdelen en tekeningen verzamelen. Gelukkig hebben de kinderen in de fabriek de Pieten nog even kunnen helpen. Uiteraard had ook iedereen even de gelegenheid om Sinterklaas te begroeten. Bij het verlaten van de fabriek werden de kinderen natuurlijk nog getrakteerd op een goed gevulde snoepzak en mandarijn.

Nadat alle kinderen de Pieten geholpen hadden en iedereen Sinterklaas weer even gezien had, zijn de opruimpieten begonnen met het opruimen van deze tijdelijke Fabriek. Het organiserend comité wil, ook namens Sinterklaas, iedereen bedanken die deze tijdelijke fabriek mogelijk gemaakt heeft. Uiteraard wil de hoofdpiet ook diverse vrijwilligers bedanken, zoals de verkeersregelaars en anderen die hebben bijgedragen hartelijk bedanken. En natuurlijk dank aan de talloze bedrijven en personen die hun steentje financieel of materieel bijgedragen hebben aan De Sint Fabriek.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief