Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Flashmob als hart onder de riem voor Zundertse dansschool

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Met een zogeheten flashmob voor het Raadhuis in Zundert hebben Suzie de Jong en leerlingen van haar dansschool Triple-S Dance donderdag aandacht gevraagd voor het huisvestingsprobleem van de school. Het huurcontract van het huidige onderkomen in Wernhout loopt op 31 december af, maar er is nog altijd geen nieuwe locatie gevonden. De tijd dringt dus.

Al elf maanden is Suzie de Jong op zoek naar een vervangende locatie. Ze vond in die periode al verschillende, in haar ogen meer dan geschikte plekken voor een nieuw onderkomen. Telkens echter ving zij bot bij de Gemeente Zundert. “Op verschillende bedrijventerreinen, zoals De Ambachten, Molenzicht en Hofdreven, kan ik zó terecht. De Gemeente Zundert weigert echter een vergunning af te geven. Zij is van mening dat op een bedrijventerrein geen dansschool thuishoort en dat het verkeer er te gevaarlijk is voor kinderen. Op de Hofdreven zijn echter wel gewoon een stijldansschool en een sportschool gevestigd. En bedrijventerrein Molenzicht kent een doodlopende weg, waaraan ook nog eens scholengemeenschap Mencia Sandrode zit. Daar valt het gevaarlijke verkeer volgens mij ook wel mee.”

Teleurgesteld

De door de Gemeente Zundert gedane suggesties voor het onderbrengen van haar school in bijvoorbeeld gemeenschapshuizen in de gemeente Zundert en in ’t Stokperdje in Klein Zundert bieden volgens Suzie de Jong geen soelaas. “Mijn dansschool is daar eenvoudigweg te groot voor. In de huidige ruimte boven het Wernhoutse café Van T geef ik les aan zo’n 200 leerlingen, in een dependance in Wouw aan 50 leerlingen. Ik heb een enorme spiegelwand, sportspullen, noem maar op. Die moet ik óók kwijt kunnen. ’t Stokperdje is eveneens geen oplossing. Ik kan daar nooit een hele week overdag terecht en ook nog avondlessen geven.” Voorafgaand aan de flashmob zegt ze ronduit teleurgesteld te zijn in de Gemeente Zundert. “Ik ben niet pas begonnen met een paar danslesjes, hè? Ik draai deze dansschool al achttien jaar. Ik begrijp niet dat er binnen de Gemeente Zundert niemand is die zich voor mijn dansschool hard maakt.”

Meedenken

De flashmob, op dezelfde plek waar haar leerlingen bijna een jaar geleden nog een show verzorgden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Zundert, laat zien dat haar school door velen in ieder geval op handen wordt gedragen. Samen met enkele tientallen leerlingen verzorgt ze een korte dansvoorstelling, gadegeslagen door eveneens tientallen ouders en belangstellenden. Namens het college zijn wethouder Wesley van Steen, wethouder Ellie Kools en burgemeester Joyce Vermue present. “Triple-S Dance is een dansschool in onze gemeente waar veel kinderen met plezier naar toe gaan,” zo stellen burgemeester en wethouders in een officiële verklaring. “De ondernemer is per 1 januari op zoek naar een nieuwe locatie. Wij hebben meegedacht in tijdelijke en permanente locaties. Ook heeft de ondernemer zelf locaties aangedragen. Voor ons dienen deze binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan te passen, maar we kijken bijvoorbeeld ook naar verkeersveiligheid en parkeergelegenheid. Duidelijk voor ons is dat wij graag in overleg blijven en meedenken met deze ondernemer. Triple-S Dance is voor ons een begrip in de gemeente. Tijdens optredens gedurende het jaar, maar bovenal omdat veel kinderen en jongeren hier met plezier dansen. Volgende week staat een overleg met de ondernemer gepland.”

Gesprek

Suzie de Jong hoopt dat er dankzij de flashmob op korte termijn zogezegd toch nog iets loskomt. “Stoppen met mijn school doe ik niet. Dan ga ik straks thuis in mijn garage sportlessen geven. Ik heb al wel een gesprek gehad met gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout, maar daar kan ik ook niet altijd terecht. Het komt er op dit moment nog op neer dat ik straks misschien alleen versnipperd over allerlei locaties nog mijn bedrijf kan runnen.” Ze heeft haar hoop nu gevestigd op een gesprek dat ze komende maandag heeft met wethouder Ellie Kools. “De reacties na de flashmob waren positief. Ik ben ook heel blij met de massale opkomst.”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief