Beeld van de Bavoloop Trailrun vorig jaar.
Beeld van de Bavoloop Trailrun vorig jaar. Foto: Sandra Smits

Bavoloop Trailrun weer in aantocht

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De Bavoloop Trailrun is weer in aantocht. Op zondag 17 december staat de derde editie van het evenement op de kalender, bedoeld voor iedereen die sportief iets wil ondernemen en van gezelligheid houdt.

De Bavoloop Trailrun kent dit jaar een aantal nieuwe elementen. Zo zijn start en finish zijn aan de Hellegatweg in Rijsbergen ingewisseld voor de locatiePannenhoefsebaan 52. “De originele locatie gaat van eigenaar veranderen,” meldt voorzitter René van Overveld van Stichting Bavoloop. We hadden de Bavoloop Trailrun dit jaar weliswaar nog vanuit die locatie kunnen organiseren, maar hebben besloten meteen door te pakken.” De verhuizing heeft ertoe geleid dat de routes na een beetje puzzelen zijn aangepast. Bovendien hebben hierdoor ook de afstanden wijzigingen ondergaan. Vorig jaar kon worden gekozen voor afstanden van 4 km, 9 km, 16 km, 24 km en 32 km. Nu zijn deze 5 km, 10 km, 15 km, 22 km en 30 km. De gratis Kidsloop is nog altijd 1,2 km. Een nieuw element is ook de wandeling van 5 km. “Daar was vorig jaar vraag naar,” weet René van Overveld. “Zo kan iedereen lekker bezig zijn zonder per se te hoeven hardlopen.” 

Voor wie met zijn of haar hond wil meedoen aan de Bavoloop Trailrun, zijn alle afstanden ook als canicross beschikbaar. “Veranderd is dat het de canicrossers vrij staat om afzonderlijk te starten. Voor hen is dus een zogeheten vliegende start in het leven geroepen.” Het nieuwe start- en finishpunt wordt uitgerust met een horecaplein waar deelnemers en belangstellenden in een gezellige sfeer een hapje en drankje kunnen nuttigen. 

Inschrijven

Surf voor meer informatie en inschrijven naar www.bavoloop.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief