Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Tweede opvang Oekraïense vluchtelingen in Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De Gemeente Zundert opent dit voorjaar een tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang komt op De Krabbebossen in Rijsbergen en biedt ruimte aan 50 mensen. Het is voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een jaar verlenging.

In december 2023 werd aan de Ettenseweg in Rijsbergen een tijdelijke noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen geopend. Dit voorjaar sluit deze noodopvang en daarna gaat een nieuwe opvang van start op De Krabbebossen in Rijsbergen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag ingestemd met de realisatie van deze tweede gemeentelijke opvang. De opvang biedt plaats aan maximaal vijftig personen. De opvang is zoals gezegd tijdelijk voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee keer een jaar. In beginsel zal er 24 uur per dag beveiliging zijn. Hiernaast is er een locatiemanager werkzaam op de locatie. Inwoners kunnen met vragen over de opvang terecht bij de Gemeente Zundert via telefoonnummer (076) of per e-mail gemeente@zundert.nl.

Overleg met buurt

Met de realisatie van de tweede gemeentelijke opvang, huisvest de Gemeente Zundert straks 190 asielzoekers en 50 Oekraïense vluchtelingen op De Krabbebossen, en 60 Oekraïense vluchtelingen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen. Burgemeester Joyce Vermue zegt hierover: “Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de opvanglocaties, is een rustige en leefbare omgeving voor iedereen, zowel voor omwonenden als de vluchtelingen zelf. Daarom vinden wij het contact en overleg met de buurt heel belangrijk, en zijn er betrokken medewerkers op de locaties aan het werk. Zo houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen, kunnen we signalen oppakken en initiatieven stimuleren.” Omwonenden hebben zowel in november als deze week een huis-aan-huisbrief ontvangen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief