Voorzitter Alphons rijkt de oorkonde uit aan jubilaris Wim Vermeiren.
Voorzitter Alphons rijkt de oorkonde uit aan jubilaris Wim Vermeiren. Foto: Johan Tax

Kruisboogvereniging Komst des Vredes eert haar leden

Algemeen

ACHTMAAL - Tijdens de jaarlijkse teerdag van Kruisboog vereniging Komst des Vredes worden ook de jubilarissen in de bloemetjes gezet. Kunnen de jubilarissen niet aanwezig zijn op die dag, dan kunnen zij op een bezoekje aan huis van bestuursleden rekenen. 

Dit jaar waren Wim Vermeiren en Johan Tax beide 50 jaar lid van de vereniging en nog actief als schutters. 

Wim is altijd een gemiddeld schutters geweest en gebleven. Het plezier in het schieten is hem meer waard dan de resultaten, hoewel hij vooral ook kan genieten van een goede score. Zo schoot hij ooit op een concours 95 punten met een moes! Hij plaatste er de opmerking bij: “Munne pijl ies van het padje af, normaal gebruikt hij veel meer kaart”. Das Wim ten voeten uit, plezier maken wanneer dat past. Verder komt hij als mogelijk helpen met verschietingen en clinics, en is waar nodig behulpzaam om een en ander te bouwen zoals bij de realisatie van onze schietaccommodatie. Wim schiet op dit moment mee in de opgelegde klasse.

Johan is als schutter graag deelnemer bij zoveel mogelijk wedstrijden. Zijn motto is dat wedstrijden de beste training zijn. Verder beheerd hij het secretariaat van de vereniging en draagt zijn steentje bij m.b.t. onderhoud banen en schietmateriaal. Ook als de mobile automatische schietbanen opgesteld worden is hij van de partij. Hij is een ambassadeur voor de kruisboogsport. In een groot gezelschap voor een clinic was er eens een blinde jongen vrouw aanwezig. Johan wist haar over te halen om één schot te proberen maar met een ‘beetje’ hulp schoot zij toch haar serie! Beide heren werd een oorkonde en bloemen overhandigd en ze kregen een verenigingsspeld opgestoken van 50 jaar lidmaatschap van de Komst des Vredes. 

Ook de voorzitter van de Nederlandse Kruisboog Bond, Jörgen Jorissen was aanwezig om de jubilarissen een Bondsspeld op te spelden voor 50 jaar lidmaatschap van de NKB. Hierna werden de jubilarissen gefeliciteerd door alle aanwezigen.

Het was een mooie dag die begon met koffie, gevolgd door een pub-quiz, in elkaar gezet door Alphons en Marion (100 vragen, dat is een hoop werk). Deze dag werd afgesloten met een diner, ons voorgezet door Luc en Sandra van Den Thuur, waarvoor dank.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief