Herman Koeken en Patrick van Aert zijn beiden opgegroeid met VV Achtmaal.
Herman Koeken en Patrick van Aert zijn beiden opgegroeid met VV Achtmaal. Foto: Tess Mutsters

SV De Gouwe Wiesel al twintig jaar twaalfde man van VV Achtmaal

Door: Tess Mutsters Algemeen

ACHTMAAL - SV De Gouwe Wiesel, de supportersvereniging van VV Achtmaal, bestaat twintig jaar. Dat wordt komende zaterdag gevierd met een groots supportersfeest. Als twee van de oprichters van SV de Gouwe Wiesel zijn Herman Koeken en Patrick van Aert duidelijk trots op de supportersvereniging. De mannen praten enthousiast over de vereniging. 

“We stonden met zijn drieën in de tent van de carnavalsvereniging toen we bedachten dat het misschien wel een goed idee was om een supportersvereniging voor VV Achtmaal op te richten,” vertelt Herman. “Die supportersclub was wel nodig, want de vereniging speelde niet erg goed,” lacht hij. Patrick: “Het viel goed, de eerste zondag na oprichting hadden we al meteen honderd leden.”

Trainingsbroek

Patrick en Herman zijn beiden opgegroeid met voetbal. “Ik kwam altijd al met mijn vader hier bij de club. Mijn zondagse kleding was mijn oude trainingsbroek. Op mijn vijfde mocht ik zelf gaan voetballen. Dat heb ik niet zo lang gedaan, maar ik ben wel altijd blijven kijken. Nu kunnen we op deze manier toch nog iets doen voor de club,” vertelt Patrick. Herman komt oorspronkelijk uit Wernhout, maar toen hij naar Achtmaal verhuisde, was hij ook regelmatig bij de voetbalclub te vinden. “Dan ga je soms even bij de voetbal kijken, een pilsje drinken en dan lappen ze je erbij. En dan kom je er nooit meer vanaf,” lacht hij.

Lootjes

De mannen kunnen goed lachen met elkaar. “We organiseren allerlei ludieke acties en we regelen van alles. Je maakt dan leuke dingen mee. Zo stonden we bij een van de wedstrijden langs de kant lootjes te verkopen toen de scheidsrechter ook gauw even wat lootjes kwam kopen. Tijdens de wedstrijd!” vertelt Herman. Patrick: “We houden de spelers scherp. Als een elftal of bijvoorbeeld een trainer niet presteert, zetten we ook een actie op. Op die manier proberen we te motiveren en het krachtig te houden,” legt Patrick uit. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief