Afbeelding
Foto: Politie

Oplichters actief in gemeente Zundert: Politie waarschuwt voor nepagenten

Door: Michel Claessens Algemeen

ZUNDERT - De politie heeft woensdagochtend gewaarschuwd dat zij meerdere meldingen heeft ontvangen over een babbeltruc. De oplichters zouden zich telefonisch voordoen als de politie om slachtoffers te overtuigen hun kostbare bezittingen aan de criminelen af te staan.

De politie heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen gekregen uit Breda over oplichters die actief zijn in Breda, Etten-Leur, Zundert en Oosterhout. Door middel van een babbeltruc proberen de oplichters slachtoffers te overtuigen hun kostbare bezittingen af te staan aan de criminelen.

De oplichters bellen hun slachtoffer telefonisch en doen zich daarbij voor als een medewerker van de politie. Die vertelt het slachtoffer dat ze een inbreker hebben gearresteerd die een lijst met adressen bij zich had. Ook het adres van het slachtoffer zou op deze lijst staan. De medewerker biedt vervolgens aan om alle waardevolle spullen veilig te bewaren tot alle inbrekers zijn aangehouden.

Waarschuwing

In een aantal gevallen verscheen er daadwerkelijk een oplichter aan de deur, laat de politie weten. Of de oplichters ook daadwerkelijk buit hebben gemaakt, heeft de politie niet verteld. Door te waarschuwen voor deze babbeltruc hoopt de politie te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van de oplichters. Daarbij verzoekt de politie ook dat burgers letten op de ouderen in hun omgeving. “Praat met hen over deze vorm van criminaliteit en leg uit dat de politie nooit aan de deur komt om pinpassen of waardevolle spullen mee te nemen.”

Ook vertelt de politie dat burgers nooit zomaar de deur moeten opendoen voor iemand die beweert van de politie te zijn. Echte agenten kunnen zich altijd identificeren, ook wanneer zij in burger zijn. “We vinden het nooit erg om even te wachten totdat u heeft kunnen controleren dat we te goeder trouw zijn,” laat de politie weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief