Annelies van Dongen: ‘Een luisterend oor doet wonderen’.
Annelies van Dongen: ‘Een luisterend oor doet wonderen’. FOTO CORINE ROKS

Zaterdag 1 april opent Mathijssen Uitvaartverzorging haar deuren

Door: Redactie Advertorial

ZUNDERT - Jack Mathijssen Uitvaartverzorging is een begrip in Zundert en omstreken. Opgericht in 2007 door Jack Mathijssen en in april 2021 overgenomen door medewerkster Annelies van Dongen. De naam van de uitvaartverzorging bleef gehandhaafd. Nu, twee jaar later, wordt deze dan toch aangepast. Vanaf april gaat de bekende uitvaartverzorging uit Zundert officieel verder onder de naam: Mathijssen Uitvaartverzorging.

DOOR CORINE ROKS

“Alleen de naam verandert. De vertrouwde gezichten blijven, zo ook onze persoonlijke begeleiding rondom het afscheid,” zo laat onderneemster Annelies van Dongen, weten.

Persoonlijke

Sinds 2010 is Van Dongen werkzaam bij Jack Mathijssen Uitvaartverzorging: “Het werken in de uitvaartbranche voelde gelijk vertrouwd. Het begeleiden naar een mooi afscheid vind ik één van de mooiste dingen die je voor je medemens kunt doen, zowel richting familie als overledene. De kracht van onze uitvaartzorg schuilt in het persoonlijke.”

Met persoonlijk doelt Van Dongen niet alleen op een mooie passende uitvaart, maar zeker ook op betrokkenheid. Dat zij bekrachtigt met de woorden: “Een luisterend oor doet wonderen.”

Annelies vervolgt: “Samen met de nabestaanden gaan we op zoek naar een mooi afscheid dat past bij de overledene. Dit geldt zowel in aanloop naar het afscheid, de uitvaart zelf, alsook de nazorg.”

Verdieping

Zij licht toe: “Wat betreft de persoonlijke uitvaart; dit kan vertaald worden naar teksten, muziek en beeldmateriaal dat tijdens het afscheid wordt gedeeld. Maar denk ook aan praktische zaken die vooraf geregeld moeten worden als verzorging, drukwerk en vervoer. Ook daarin zoeken we de verdieping, passend bij de wensen van de familie óf overledene.”

Herdenkingsavonden

De uitvaartzorg reikt bij Mathijssen verder dan het afscheid. “Na de uitvaart nemen we wederom contact op met de familie om te informeren hoe het gaat. Een kaartje met Allerzielen en op de sterfdatum van hun dierbare wordt erg gewaardeerd, zo leert de ervaring. Tevens ontvangen alle nabestaanden een uitnodiging voor onze herdenkingsavonden waarin alle recent overledenen worden herdacht,” waarbij zij aanvult: “Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt.”

Aan de keukentafel

Mathijssen Uitvaartverzorging telt 22 medewerkers onder wie 7 uitvaartverzorgers en 7 verzorgsters, gastvrouwen, mensen van de administratie en een chauffeur. Afgelopen jaar hebben deze mensen zich voor honderd procent ingezet voor een mooi en passend afscheid van ruim tweehonderd overledenen. “Steeds meer mensen weten ons te vinden. Grote spelers in de uitvaartbranche regelen veel zaken online, wij begeleiden een mooi afscheid aan de keukentafel,” spreekt de ondernemer in klare taal.

Open dag

Van Dongen over de open dag: “Op zaterdag 1 april staan de deuren van ons pand aan de Hofdreef voor iedereen open. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen in de verschillende vertrekken als de verzorgingsruimte, de koelruimte en de rouw- en koffiekamers. Ook wordt uitleg gegeven over Thanatopraxie, een methode om het ontbindingsproces van het lichaam te vertragen, ook wel lichte balseming genaamd”.

Zaterdag 1 april is ook de dag dat de naamsverandering officieel wordt. Annelies (53) hierover: “Een vertrouwde naam in deze regio, daarom hebben we ervoor gekozen de naam Mathijssen te behouden.”

Mathijssen Uitvaartverzorging, Hofdreef 22, 4881 DR Zundert, tel. (076) 5963698
e-mail info@mathijssenuitvaartverzorging.nl
www.mathijssenuitvaartverzorging.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief