Jonah Falke in het gastatelier van het Van GoghHuis
Jonah Falke in het gastatelier van het Van GoghHuis Foto: Peter van Tuijl

Jonah Falke - Dagboek uit Zundert

zondag 17 oktober 2021 15:00

Jonah Falke heeft in juni 2020 gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. Hij schilderde daar portretten van schrijvers die hem hebben ontroerd. Wat deze mensen gemeen hebben met Van Gogh is dat ze hun geboortegrond hebben verlaten. Volgens kunstenaar en schrijver Jonah Falke sloop de levenslust pas in Van Goghs werk toen hij naar elders vertrok. ‘Je verplaatsen - om tot iets anders te komen - lijkt me net zo natuurlijk als de zon die in het oosten opkomt en in het westen ondergaat’. Naast het schilderen hield Falke tijdens zijn residentie een dagboek bij. Deze teksten zijn gebundeld en geïllustreerd met foto’s en schilderijen in de uitgave “Wat valt er in godsnaam nog toe te voegen aan een plek als deze?” - Dagboek uit Zundert. Bij de publicatie heeft hij een litho vervaardigd in een beperkte oplage van 50 exemplaren.
Op zondag 17 oktober om 15.00 uur presenteert Jonah Falke zijn boek, de litho en een aantal schilderijen in het Vincent van GoghHuis. Toegang via de CoronaCheck-app.

Locatie