Flora Bradwell, Arms around you in a warm embrace, 2023 (detail)
Flora Bradwell, Arms around you in a warm embrace, 2023 (detail) Foto: Vincent van GoghHuis

Van GoghHuis presenteert nieuwe aanwinsten

zaterdag 6 januari 2024 12:00

Het Vincent van GoghHuis in Zundert presenteert van 6 januari tot en met 17 maart 2024 de tentoonstelling ‘Aanwinsten Van Gogh AiR’. Met recente aanwinsten uit de museumcollectie wordt zichtbaar gemaakt dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt voor hedendaagse kunstenaars. Er zijn werken te zien van kunstenaars die in het gastatelier naast het Van Goghkerkje hebben gewerkt. Zij verblijven in de oude kosterswoning en maken hier nieuw werk geïnspireerd door Van Goghs geboortedorp en de omringende natuurgebieden. Op deze expositie zijn werken te zien uit de periode 2022-2023, van Stella van Voorst, Marijn de Jong, Johan Tahon, Loran van de Wier, Emilia Tapprest, Machteld Rullens, Paul Klemann, Flora Bradwell, Lotte Wieringa, Efrat Merin, Jacquie Maria Wessels, Asuka Nirasawa, Elisia Poelman, Tja Ling Hu, Anoek Mensink, Chantal van Lieshout, Nabuurs & Van Doorn, Thijs Segers, Tamara Muller, Aaron van Erp, Lotte van Lieshout, Jazmin Charalambous & Felix Mohr, Emmie Liebregts & Fenna Koot, Noortje de Brouwer, Emily Bates en Bas Ketelaars. Van 15 tot en met 24 maart 2024 wordt een benefietveiling gehouden via Catawiki. Geveild worden stukken die door kunstenaars zijn geschonken ten bate van het Van Gogh AiR project. Vooraf kunnen de werken bezichtigd worden in de Van GoghKamer/Museumcafé t. à t.*

Locatie