Afbeelding
Foto: Thorben Wengert - Pixelio

Celstraf van 160 dagen voor vrouw die sambal op vagina rivale smeerde

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Een onvoorwaardelijke celstraf van 160 dagen en een voorwaardelijke celstraf van 110 dagen. Dat is de straf die de rechtbank in Breda dinsdag oplegde aan de 38-jarige vrouw uit Zundert die vorig jaar sambal op de vagina van een rivale smeerde.

De vrouw kreeg bovendien een taakstraf van 120 uur opgelegd, moet het slachtoffer 7.000 euro schadevergoeding betalen en moet psychologische hulp zoeken om te leren omgaan met stress. De officier van justitie eiste eerder zestien maanden celstraf tegen de Zundertse die samen met een andere vrouw een plaatsgenote gijzelde en mishandelde door onder meer sambal op haar vagina te smeren en haar haar af te knippen.

Zwangerschap

Aangezien de Zundertse al 160 dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft zij niet terug de cel in. De rechtbank hield bij het vonnis wel rekening met het feit dat de vrouw onlangs is bevallen van haar vierde kind en dat het voorarrest voor haar extra zwaar was vanwege haar zwangerschap. Met de taakstraf kwam de rechtbank tegemoet aan het verzoek van de advocaat van de Zundertse. De vrouw was zelf niet bij het vonnis aanwezig, maar betuigde eerder in de rechtbank wel haar spijt over wat er gebeurd is.

Wraakmotief

Aan de gijzeling en mishandeling lag waarschijnlijk een wraakmotief ten grondslag. Het 42-jarige slachtoffer had namelijk een relatie met de man van de 38-jarige Zundertse. Laatstgenoemde nodigde haar rivale op 1 december vorig jaar bij haar thuis uit, waarna het slachtoffer urenlang werd geslagen en beledigd. Ook het haar van het slachtoffer werd tijdens de gijzeling afgeknipt. Dat laatste werd zelfs gefilmd.

Afpersing

Daarbij bleef het niet. De 38-jarige verdachte smeerde - samen met een andere vrouw - ook sambal in en rond de vagina van het slachtoffer. Hiernaast maakten zij foto's van haar borsten om de vrouw af te persen. Het tweetal dreigde de foto's te zullen publiceren als ze geen 8.000 euro zouden krijgen.

Zwakbegaafd

De tweede vrouw die bij de gijzeling en mishandeling was betrokken kreeg begin mei al een straf opgelegd van een half jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Deze vrouw zou volgens de rechtbank zogezegd geen leidende en initiërende rol hebben gehad bij de gijzeling en de mishandeling. Zij werd door de rechtbank bovendien aangemerkt als zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief