Afbeelding
Foto: Tim Reckmann - Pixelio

Motie openbaar subsidieregister valt goed in Zundertse raad

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Zundertse D66-fractie wil meer transparantie over de verstrekking van subsidies door de Gemeente Zundert. De fractie diende hiertoe dinsdagavond tijdens de raadsvergadering de motie 'Openbaar Subsidieregister' in. Deze motie ontving brede steun.

Een openbaar subsidieregister moet inzichtelijk maken welke doelen precies worden gesteund door de Gemeente Zundert. "We ondersteunen als gemeente met ruim één miljoen euro allerlei organisaties en initiatieven. Ben daar trots op en eerlijk over door middels een openbaar register te delen naar wie dat geld gaat en wat er mee gedaan wordt", aldus raadslid Take de Beer van D66. "Meer openheid van zaken kan op meer begrip rekenen of juist onevenredigheden bespreekbaar maken." Volgens de D66-fractie is de realisatie van een openbaar subsidieregister een eenvoudige, kleine haalbare stap om tot meer transparantie te komen.

Inzichtelijk

"De Gemeente Zundert verleent jaarlijks vele subsidies met een totale waarde van ruim één miljoen euro. Deze subsidies zijn momenteel slechts inzichtelijk op het niveau van beleidsthema's. Door het publiceren van de verleende subsidies op de gemeentelijke website, maak je dit vaak beladen thema openbaar en inzichtelijk. D66 pleit voor specificatie op beleidsveld, benoemen van de ontvanger, vermelden van de hoogte van het bedrag en een omschrijving van de subsidieaanvraag. "Pas op die manier creëer je duidelijkheid", zo stelt de fractie in een persbericht. In haar reeds aangenomen motie 'Openbaar Subsidieregister' vraagt de fractie-D66 tevens aan het college van burgemeester en wethouders op welke termijn dit te realiseren valt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief