Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een onderhoudsvriendelijke tuin.
Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Du Bois Tuin en Terras viert 25-jarig jubileum

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT – Aan de Rucphenseweg is de gerenommeerde zaak Du Bois te vinden. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar een begrip in Zundert en omgeving. Maar we hebben het toch over een 25-jarig jubileum? Ja, dat klopt, leggen Jan Oomen senior en junior uit. "Maar wij hebben de zaak 25 jaar geleden overgenomen." Wellicht kent U de naam Oomen van 'de Gebroeders Oomen groep' te Sprundel.

DOOR SASKIA ROKS

De Gebroeders Oomen Groep biedt totaaloplossingen op het gebied van grond – weg en waterbouw. Du Bois is daar een onderdeel van en richt zich op hoogwaardige kwaliteit sierbestrating. De klant kan bij Du Bois rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Deze twee staan bij ons hoog in het vaandel, legt Jan Oomen senior uit. " En bovendien hebben we voor iedere portemonnee wat wils." De klantenkring van Du Bois is heel divers te noemen, van de particulier om de hoek tot grote orders in het buitenland. Daartussenin doen we ook zaken met aannemers en gemeenten. We hebben dus als het ware een echte handelsfunctie, concludeert Jan Oomen junior.

Al 25 jaar

Ondanks dat we al 25 jaar in dit vak zitten, gaat het ons nog steeds niet vervelen, vertelt Jan Oomen junior. " Integendeel zelfs! Ons vak is aan mode onderhevig en daar bewegen we voortdurend in mee. We lopen liever voorop wanneer het om nieuwe trends gaat dan dat we achteraan hobbelen!" Ik vind het heel leuk dat we mensen een totaalplaatje kunnen leveren, vertelt Jan Oomen jr. " De klant komt als het ware blanco bij ons binnen. Wij leiden ze rond in onze showtuin en geven advies op maat. Vandaar onze slogan: ' van inspiratie tot realisatie'.

Nieuwste trends

De nieuwste trends betreffen de opslag van regenwater. In de nabije toekomst zullen er subsidies verstrekt worden ten behoeve van ondergrondse waterberging, voorspelt Jan Oomen sr. " Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons het hele traject doorwandelen. Wij gaan dat in de bovenruimte van ons kantoor straks demonstreren." In de toekomst gaat het er naar toe dat we zo min mogelijk regenwater via de afvoer weg laten stromen. Het regenwater moet terug naar de natuur."

Duurzame trends

Tegenwoordig willen veel mensen een onderhoudsarme tuin, weet Oomen jr. "Ook daar speelt onze markt op in. Zo hebben we mooie keramische terrastegels van hardgebakken klei, deze zijn onverslijtbaar! Voor de voegen hebben we tegenwoordig een twee componenten mortel in ons assortiment, onkruid heeft zo geen schijn van kans! Ook onkruid remmend inveegzand behoort tot de mogelijkheden."

Open weekend

Op zaterdag 7 en zondag 8 april vindt het jaarlijks open weekend plaats. Deze keer met extra feestelijkheden om het 25-jarig jubileum van Du Bois te vieren. Er zal in ieder geval op 8 april een pizza foodtruck aanwezig zijn. Verder hebben we leuke attenties voor de bezoekers en ook voor de kinderen hebben we leuke acties, vertelt Jan Oomen junior. "We heten iedereen van harte welkom. We zijn die dagen van 9.00 tot 16.00 uur geopend."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief