Ad Jacobs en Harri van Dun.
Ad Jacobs en Harri van Dun. Foto: FOTO TESS MUTSTERS

Golfpark De Turfvaert viert enthousiast 12,5 jarig jubileum

Door: Tess Mutsters Bedrijvig Nieuws

Dit jaar viert Golfpark De Turfvaert het 12,5 jarig jubileum en dat is reden voor een feestje, voor zowel de eigenaar van het park, als de Rijsbergse Golfclub. Ad Jacobs, eigenaar van het park, en Harri van Dun, voorzitter van de Rijsbergse Golfclub, vertellen over het park.

“Dit is allemaal begonnen in 2001, toen ontstond het idee,” vertelt Jacobs. “In 2009 begonnen we met bouwen en in mei 2010 gingen we open.” Tegelijkertijd met de opening van Golfpark De Turfvaert, werd ook de Rijsbergse Golfclub opgericht. “Onze club verzorgt bijvoorbeeld de golflessen op het park en we regelen de wedstrijden. De club en het park werken zo nauw samen dat je, als je het niet weet, niet door hebt dat wij twee verschillende partijen zijn,” aldus Van Dun. “Die wijze van samenwerken is heel bijzonder,” vult Jacobs nog aan.

Stigma

Op de golfsport rust nog enigszins een stigma, maar dat is volgens Jacobs en Van Dun helemaal niet nodig. “Je bent hier echt altijd welkom,” vertelt Jacobs. Waar je bij voetbal de derde helft hebt, heb je in golf de negentiende hole. “Die is net zo belangrijk als die andere achttien. Dat maakt het nu juist zo gezellig,” vertelt Van Dun. Het mooie van golf? “Jong en oud, ervaren en beginnende golfers kunnen met elkaar golfen,” vertelt Van Dun.

Jubileumjaar

Het jubileum is inmiddels groots gevierd. Zaterdag 1 oktober was er voor alle 1.150 leden van de Rijsbergse Golfclub en alle betrokkenen bij Golfpark De Turfvaert een flink feest. 

Nu is het verder kijken naar de toekomst. “Voor het park gaan we vooral werken aan duurzaamheid,” vertelt Jacobs over de ruim 60 hecare grond. “En wij gaan ons best doen om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om te genieten van golf,” aldus Van Dun.

Golfpark De Turfvaert
Zwart Moerken 12
4891 TK Rijsbergen
tel. (076) 5968354
e-mail info@deturfvaert.nl
www.deturfvaert.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief