Afbeelding

Column Schalk Makelaardij: De parallellen tussen sporten en makelen

Door: Sandra Broosus Column

Als u mij en onze medewerkers een beetje kent, dan weet u dat wij van sport houden. Het is een geliefd onderwerp tijdens het hoe-was-jouw-weekend-gesprek op maandagochtend. Sommigen zeggen dat het bedrijfsleven net topsport is. Persoonlijk vind ik die vergelijking een beetje overdreven. Topsport is echt van een andere 'league'. Dan richt je je hele leven in op het leveren van dé prestatie. Ons bedrijf is voor mij zeker belangrijk, maar er is meer in het leven. Natuurlijk zie ik wel degelijk parallellen tussen een sport beoefenen en ons makelaarsteam. En omdat sportief bezig zijn mijn tweede natuur is, mag ik die parallellen graag gebruiken.

Misschien denkt u dat makelen een individueel vak is. Niets is minder waar. Net zoals bij 'ons Mathieu' is een makelaar niets zonder het team.  Als Kristen niet de verkoopbrochures opmaakt, kan Bram niet verder met een woning in verkoop nemen. Als Nicky iets over het hoofd ziet in een pachtovereenkomst, loopt de verkoop van een perceel landbouwgrond spaak. We doen het samen.

Een goede verzorging is voor iedere sporter belangrijk. Door gezond te eten en jezelf te soigneren straal je uit dat je serieus bezig bent met je sport. Denk aan Yuri – lord of the rings- van Gelder. Zijn drugsgebruik onttroonde hem in rap tempo. Een goede verzorging is ook voor ons kantoor belangrijk. Als Ria onze klanten niet vriendelijk te woord staat aan de telefoon of de balie, straalt dat af op het hele kantoor. Als Jessica onze website niet netjes verzorgt, komt dat onprofessioneel over. En wat te denken van fair play? Voor mij de basis van plezierig sporten. En prettig werken. Voor ons geen 'Suarezje' of een 'Neymarretje'. Dat betekent dat Barry en Elly zich houden aan de gebruikelijke courtages en daar geen extra percentages op zetten. En dat Bob verkopers en kopers alle relevante informatie geeft die zij nodig hebben om tot een goede beslissing te komen over de koop en verkoop van landbouwgrond. Fair play wil trouwens niet zeggen dat je altijd binnen de lijntjes moet kleuren. Bijzondere sportmomenten laten zien dat het loont om te  gaan waar anderen nog niet zijn geweest. Had Oranje op het WK van Costa Rica gewonnen zonder die legendarische keeperswissel van Van Gaal? En pakt Max Verstappen podiumplaatsen als hij niet op het randje rijdt? Als kantoor hebben wij ons helemaal toegelegd op 'buiten wonen' en agrarisch makelen. Dat maakt ons een andere makelaar. En onze winnaarsmentaliteit helpt u om als eerste over de meet te komen.

Twan Schalk

Makelaar / Register Taxateur



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief