Afbeelding
Foto: Jack Mathijssen

Project Tijd van je Leven draait om ervaren en beleven

Door: Jack Mathijssen Cultuur

WERNHOUT - In gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout presenteerden zaterdag de deelnemers aan het project Tijd van je Leven samen de kunstenaars Anne Mutsters, Maartje Knoop, Renate van Dongen en Natalie Koeken hun werken.

DOOR JACK MATHIJSSEN

Samen zijn ze de afgelopen weken creatief aan de slag geweest via het project dat is bedoeld om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren door creatieve tijdsbesteding. Of, zoals Anne Mutsters het omschrijft: “Samen met je gedachten en muziek je penseel vullen. Zoek je inspiratie uit het hoofd naar het lijf en het hart.” 

Afsluiting

Zaterdag was de feestelijke afsluiting met familie, vrienden en belangstellenden. Irma Rens is coördinator van het gezamenlijke project van het Bredase centrum voor de kunsten De Nieuwe Veste en de GGD West-Brabant. “Je kunt zien en proeven dat het allemaal heel gezellig is geweest. We proberen mensen met elkaar te verbinden, met elkaar te praten en tot langdurige contacten te komen. Dat doen we door sociale en culturele domeinen samen te brengen. En dingen samen doen, ontspanning en minder stress zorgen er vaak voor dat de arts en medicijnen minder nodig zijn,” aldus Irma. 

Vervolg

Wethouders Judith Kuypers en Wesley van Steen waren aanwezig om namens de Gemeente Zundert het belang van dit project te onderstrepen. Samen werd er na de opening nog gezongen en gedanst. 

De komende weken gaat fase 2 in, tot eind maart. Meer initiatieven volgen en meer mensen kunnen zo nog kennismaken met Tijd van je Leven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief