De mobiele antennemast.
De mobiele antennemast. Foto: Tom van der Put

Politie weet waardoor communicatiesysteem haperde tijdens klopjacht

Door: Charlotte Sijbers Politie

RIJSBERGEN - Tijdens de klopjacht van afgelopen donderdag haperde het communicatiesysteem van de politie. Meer dan 70 politieagenten waren betrokken bij de klopjacht op overvallers die vanuit België gevlucht waren richting Rijsbergen. Maar de onderlinge communicatie werd bemoeilijkt door falende systemen. De politie weet nu waardoor dit werd veroorzaakt: Een defecte antenne-mast.

Het communicatiesysteem van de politie, C-2000, werkte niet goed tijdens de grootschalige klopjacht van afgelopen donderdag. De ruim zeventig agenten die waren betrokken bij de operatie konden niet goed met elkaar en met hun Belgische collega’s samenwerken door het haperende communicatiesysteem, aldus politievakbond ACP.

C-2000 is een zelfstandig communicatienetwerk, waar veel hulpverleningsinstanties mee werken. Dat netwerk functioneert niet naar behoren. Spraakberichten komen niet of niet helemaal door. Uit onderzoek blijkt dat het probleem van afgelopen donderdag zat in de antenne-installatie van een mobiele antennemast. Deze mast wordt op dit moment hersteld. 

Volgens de politie had het C-2000-systeem een aantal jaar geleden dekkingsproblemen in het buitengebied van Rijsbergen, daarom werd de mobiele antennemast geplaatst. Daarmee zouden de dekkingsproblemen opgelost moeten zijn, maar door een defect in juist die mast werkte het systeem afgelopen week weer niet naar behoren. De politie zegt aan structurele oplossingen te werken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief